Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: bamboo girl

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Trzeba chyba psychologom podpowiedzieć, żeby opisali nowy przypadek - przepałofobię.
    I powołać Instytut Przepałów, w który kolegium będzie rozpatrywać czarne teczki pełne przepałów i stwierdzać co jest przepałałem, a co nie. Każdy będzie mógł się jeszcze próbować odwołać od decyzji w Sądzie Przepałowym.
    Tu raczej nie ma co mówić o przepałach, bo jest to tylko odblask światła. Może on niektórym przeszkadzać tak samo jak cień pod nosem. Ale fotografowanie wszystkiego w namiocie bezcieniowym też jest bez sensu.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

bombel
    Gość

Domyślnie

Dam rozwiązanie zadowalające każdą ze stron: po prostu należy uznać (tj. przyjąć taką definicję), że każdy kolor biały na zdjęciu jest przepałem. Sytuacja momentalnie stanie się klarowna: bierzemy pipetkę i możemy sobie sprawdzić wykrywaczem przepałów - jest, czy nie ma.

Powyższa sytuacja niesie same plusy. Zwrot: 'na zdjęciu jest przepał' nie będzie już nikogo urażał (czy uraża kogoś zwrot: na zdjęciu jest czerwień, lub zieleń w jednym miejscu?). Zwrot 'przepał' - oznaczający biel - z hermetycznego języka fotografii (np. PB = The Przepal Balance) stopniowo przejdzie do języka codziennego...

Zaczniemy mówić np. coś ty taki przepalony dzisiaj (blady), Święta będą przepalone od śniegu, i może nawet pojawią się nowe marki, np. Mleko Przepalone.

I wszyscy będą zadowoleni. Jak mówiłem, same plusy.

Zaziel
    Gość

Domyślnie

zrob to na czarnym, lub bardzo ciemnym tle, dosyc kolory kombinujac w color balance i zobaczysz dobry fot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goldie77
    przepał na bambusie i jakieś takie mało wyraziste to zdjęcie, pokuszę się nawet o stwierdzenie że jest mdłe...
    Pewnie chodzi Ci o to, że zdjęcie jest za ciasno skadrowane. Sześć razy za ciasno

Domyślnie

Poza plama na tle i mała ostrością w oku nie mam zastrzeżeń szukaj sailor szukaj,bo kto szuka ten znajdzie

Domyślnie

Zupełnie mi to zdjęcie nie odpowiada. Nie podoba mi się kompozycja. Kolorystycznie zdjęcie jest blade. Wydaje mi się, że lepsze byłoby bardziej miękkie i rozproszone światło. To w moim odczuciu jest za twarde. Cienie bardzo rzucają się w oczy (nos i szyja!!). Może duża blenda od dołu by pomogła. I wydaje mi się, że brakuje obróbki.
    To wszystko oczywiście IMHO.

Domyślnie

Cholerka , cos ze mna chyba nie tak bo mi sie generalnie podoba i (przede wszystkim) pomysl i kolorystka i modelka (choc trudno ja ocenic "definitywnie") . Plama rzeczywiscie troche przeszkadza i brak ostrosci na oku (tu by sie przydala w tym wypadku)...
    Chyba jestem w Twoim TWA chociaz nie wszystkie Twoje dzielka mi sie podobaja...
    Pozdrawiam
    Waldek
    ---------------------
    www.foto-front.com

aparat i psy

sailor
    Gość

Domyślnie

Kolorystycznie zdjęcie jest blade
    dosyc kolory kombinujac w color balance
    znaczy sie ze jzu nie moze byc nic naturalnie

I wydaje mi się, że brakuje obróbki
    owszem brakuje .. bo 90% zdjec ktore pokazuje na forum (pomijajac b&w z racji ze d70nie robi cz-b fot) poza przekadrowaniem nie posiada obrobki .. obrabiam jedynie pod odbitki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor
    znaczy sie ze jzu nie moze byc nic naturalnie
    nieee... kolorki musz być podbite w kosmos, musi być odszumione, modelka odchudzona, poprawiony w PS makijaż i wtedy - można pokazać na forum

Domyślnie

Po jaką nędze ci ten bambus ? Dla równowagi ? Sam w sobie jest wątpliwej urody , taki rachityczny . Może gdyby grubasy (pnie) , ale tylko pionowy . Pyknąłem na posta , zdjęcie się ładuje , mówię FAJNE . A tu masz - bambus . Tak sobie przewijam i jak się chowa ten poziomy , to jest bardzo ładnie .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów