witam,
proszę o opinie, komentarze ...
1. pasja
Szukaj
witam,
proszę o opinie, komentarze ...
1. pasja
pzdr. Bo.
na temat tytułu juz co nieco wiem, a co o fotce ?
pzdr. Bo.
to było własnie o fotce...
I'm not always right, but I'm never wrong...
no jak o fotce to jak dla mnie zbyt enigmatycznie. Pls więcej, chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia / oka.
pzdr. Bo.
Nie mam dużego doświadczenia, ale mam oko które nie widzi twarzy, skupienia, nie widzi napiętych mięśni, przymrużonych oczu - po prostu babcia z gitarą, nie wiadomo czy śpi czy pierwszy raz ma w rękach ten instrument - generalnie nie widać emocji więc przekaz jakiś taki ubogi. Co do techniki, są lepsi ode mnie ale ja tu od razu widzę trupie kolory na rękach i chyba przepalone rękawy koszuli. To obróbka czy takie światło?
Nikon+Nikkory
Pozdrawiam, Marek
dziękuje za uwagi. Co do trupich kolorów skóry, to takie zastałem. Kobieta grała, po prostu uliczna fotka, zdjęcie nie jest pozowane. Światło było imho dość dobre, dość, bo trochę ciemne (pochmurno). Co do obróbki to jest prawdopodobne , że coś nie tak, bo dopiero ją poznaję. U mnie przepaleń nie widać.
Będzie mi miło przeczytać następne uwagi.
pzdr. Bo.
Wydaję mi się, że gdyby kadr nie był tak bardzo upchany to może i by foto zyskałoNiemniej brakuje mi tu elementów, które wyrażają tytułową namiętność. pozdrawiam.
Nikon D60, NR 18-55mm VR, NR 50mm F1,8, Cokin P
Kadr jest dobry ale pozycja "obiektu" powoduje, że nie wyraża to zdjęcie tego co powinno.
Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach
Skontaktuj się z nami