Dokładnie tak jak Wojteksw napisał, na Wenecję 1 dzień to i tak sporo czasu, zobaczysz co najważniejsze i najciekawsze. Bazylika i Plac św. Marka, Most Westchnień, Wieża zegarowa. Jest jeszcze tam parę ciekawych miejsc. Jak byłem w 2007 to plac powoli zaczynało podtapiać i bazylikę też, ciekawe jak jest teraz, jak będziesz to napisz, bo sam jestem ciekawy.

Na Rzym 2 dni, to takie minimum, ale skoro Ty masz 1 dzień to taki standard: Bazylika i plac św. Piotra, Grób JPII (nie będziesz miał za dużo czasu, bo ochroniarze zaraz popędzają zazwyczaj), Koloseum (ceny wejść do środka są niemałe z tego co pamiętam), Fontanna di Trevi (fajna, fajna i znana ) i no oczywiście Forum Romanum. Może zamek św. Anioła jeszcze.

To moje propozycje, w Rzymie tych ciekawych miejsc jest bardzo dużo, ale to co Ci podałem są naprawdę fajne i ja miło je wspominam. Chętnie wybrałbym się jeszcze raz.

Ale zobacz, co Ci jeszcze inni doradzą. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz, jak będę potrafił, to na pewno pomogę.

Pozdrawiam Artur