WITAM,
Słowem wstepu : Jestem totalnym świerzakiem jeżeli chodzi o lustrzanki .. Swoją nabyłem jeszcze początkiem grudnia . Zdjęcia robię tylko dla siebie , nic poważnego pstryk i już . Nie wiem już sam czy temat lustrzanki mnie przerasta czy może mój egzemplarz rzeczywiscie ma jakies problemy. przechodzac do sedna ... czesto ostatnimi czasy zdarza sie ze , ze robiac zdjecie w trybie AUTO badz A nie jestem w stanie ustawic przyslony . na wyswietlaczu miga F-- i jedynym wyjsciem z tej sytuacji jest wyciagniece baterii i odpalenie ponowne aparatu . wtedy przy takich samych ustawieniach aparatu jestem w stanei zrobic zdjecie.. w sytuacjach krytycznych - kiedy przez prawie 10 minut nie moglem nic zrobic z aparatem przez wyzej wymieniony problem pojawilo sie Err ( w instrukcji - krotko i na temat - skontaktuj sie z serwisem .. ) pozniej rowniez CHA lub CHE - juz nie pamietam . Myslalem , ze to moje bledy - slabe swiatlo , moze chcialem cos przekombinowac - ale dzisiaj problem znowu sie pojawil przy tak naprawde dobrym , porannym swietle i to na dodatek w trybie auto . Czesto ten problem pojawial sie podczas targow samochodowych w lipsku , ale tlumaczylem sobie to sztucznym swiatlem i moim brakiem umiejetnosci . Czy ktos spotkal sie z czyms takim ?

pozdrawiam i dziekuje za wyrozumialosc

karta to SANDISK ULTRA II , obiektyw 18 - 105VR