Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Question D90 - Karta pamięci

Witam!
    mam takie pewnie dla wiekszkości głupie pytanie ale mnie nurtuje....
    chcę kupić kartę do mojego nikosia... mam teraz Sandiska Extreme 3 - 4GB i to jest OK
    chcę coś wielkopojemnościowego i mam dylemat bo w tej samej cenie - jakieś 180PLN można dostać:
    Sandisk extreme3 8GB i Ultra 2 16GB

i teraz moje pytanie czu ultra 2 15mb, class 2) jest na tyle wolniejsza od extreme 3 (20mb, class 6) (użytkowanie wycieczka, RAW, raczej bez serii) czy odczuję to podczas focenia?? no i ta klasa co oznacza tutaj jest (chyba) 2 a tutaj 6.... co lepiej kupić wolniej a więcej, czy szybciej a mniej??

pozdrawiam serdecznie
    Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane

Domyślnie

Moja rada jest taka, że lepiej kilka małych kart mieć, niż jedną wielką. Jak coś się skopie to przynajmniej nie stracisz wszystkich zdjęć.
    Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 50 1.8, Metz 48 AF-1, LowePro Nova 170.

Domyślnie

A co do porównania tych dwóch kart, które przytoczyłeś, to nie mam pojęcia. Może koledzy pomogą.
    Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 50 1.8, Metz 48 AF-1, LowePro Nova 170.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

właśnie nad tym się zastanawiam.... tzn nad ich porównaniem

co do wielkości kart to wiem, że lepiej mnieć kilka małych ale w tym przypadku jednak takie 8gb byłoby już OK ale wpadło mi w oko takie 16Gb .... a to jednak różnica...
    Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane

Domyślnie

Nie sądzę abyś zauważył jakąś różnicę w prędkości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarkko Zobacz posta
    Nie sądzę abyś zauważył jakąś różnicę w prędkości
    podbijam
    dodam ze Sandisk extreme3 8GB spełni Twoje oczekiwania z pewnoscią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek 93 Zobacz posta
    i mam dylemat bo w tej samej cenie - jakieś 180PLN można dostać:
    Sandisk extreme3 8GB i Ultra 2 16GB
    Ultra II jest wolniejsza, ale nie sądzę, byś zauważył różnicę. Ja korzystam na D40 z ultra II. Kiedyś miałem okazję wsadzić Extreme III, ale różnica była tylko w kopiowaniu na komputra. Więc ja bym zakupił Ultra II

Domyślnie

Mam w swoim SanDisk Extreme III. 8 GB. Sprawdza sie znakomicie, wczesniej katowalem ja w innym aparacie. Kupowianie wiekszych kart mija sie z celem, chyba ze chcesz krecic filmy, szczegolnie w HD. A poniewaz doskonale wiiemy, jak D90 sprawdza sie przy filmach wiec mniemam, ze raczej krecil filmow nie bedziesz. Lepiej wez dwie "osemki" niz jedna "szesnastke".
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Ja mam Ultra II 4GB i polecam...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Jeśli nie ma zamiaru zapychać buforu seriami zdjęć to tak jak pisałem wcześniej nie będzie różnicy. Takowa może pojawić się jak słusznie napisał ozi1024 podczas zrzucania na komputer - kilka sekund w tą lub tamtą.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów