Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Na początek

Domyślnie Na początek

Jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich
    Odkąd pamiętam interesowałem się fotografią (najpierw analogowa małpa, potem coolpix 4200), ale jako nastolatek nie mam szans na zainwestowania w moją przygodę z fotografią większych pieniędzy - jak dobrze pójdzie to za rok dwa może uda mi się jakieś cyfrowe lustro kupić - oczywiście Nikona Ale przejdźmy do rzeczy jakieś 2 miesiące temu kupiłem swoje pierwsze lustro - Nikona F65 + kitowy 28-100mm z serii G. Kupując aparat nie myślałem zbytnio o tym co będę nim robił ponieważ nie miałem żadnej styczności z takim sprzętem - chciałem po prostu postawić swoje pierwsze kroki w fotografii. Teraz chyba już wiem co chciałbym fotografować - jak się łatwo domyślić chciałbym zająć się makro Tu pojawia się pytanie - czy jest jakakolwiek możliwość na "uprawianie" makrofotografii z moim sprzętem. Oczywiście nie mogę sobie pozwolić na wydatek większy niż 150-200 PLN. Zdaję sobie sprawę, że arcydzieł sprzętem za tyle pieniędzy nie zrobię ale chodzi mi przede wszystkim o naukę i nabieranie doświadczenia Przepraszam że się tak rozpisałem ale to chyba już takie moje "zboczenie" że krótko pisać nie umiem. Z góry dziękuję a wszelkie rady, informacje na temat i nie tylko

Domyślnie

Piękne fotografie robi się głową. Sprzęt tylko pomaga.

P.S. Witam rówieśnika (sądząc po nicku)
    Pozdrawiam,
    Paweł
    D80 + N18-70 + N70-300 VR + N50/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel934 Zobacz posta
    Piękne fotografie robi się głową. Sprzęt tylko pomaga.

P.S. Witam rówieśnika (sądząc po nicku)

Wiem ale chodziło mi o to, że nie zależy mi tak na jakości zestawu do makro jak na samym jego posiadani.

Dobrze sądzisz Również witam
    Zawsze głodny wiedzy

Domyślnie

Ja jednak mimo wszystko zapytałbym w tym temacie http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=12
    Pozdrawiam,
    Paweł
    D80 + N18-70 + N70-300 VR + N50/1.8

Domyślnie

a da się to jakoś przenieść bo nie chce mi się od nowa pisać
    Zawsze głodny wiedzy

Domyślnie

proszę o usunięcie wątku z powodu złego działu w którym został umieszczony i przepraszam za pomyłkę
    Zawsze głodny wiedzy

Uprawnienia umieszczania postów