Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: S3pro i Sb80dx

Domyślnie S3pro i Sb80dx

witam mam lampkę SB80dx i S3pro i nie wiem jak włączyć fill flash w tym zestawie .
    na matrixie i na centralnie ważonym mam albo dttl 3dmatrix albo zwykly ttl. Wiem ze jak bedzie fill flash to na lapie powinien sie pojawic piktogram słoneczka z czymś tam niestety nie udało mi sie ani razu tego ustawić. w instrukcji do s3pro jest ze ma działać fill flash. nie wiem czy chodzi tutaj o rodzaj obiektywu czy co mam kitowego 18-70.

poza tym lampka niezle blyska bardzo fajnie doświetla z bouncerem fotki z bliska (macro)

Domyślnie

dttl 3dmatrix to jest własnie tryb fill flash , a dokładniej jak to nazywa firma Fuji "D-3D Multi-Sensor Balanced Fill Flash" lub "Automatic Balanced Fill-Flash with TTL Multi Sensor". Gdy jest tylko ozanczenie ttl oznacza to "standard D-TTL". Funkcja fill flash działa w sposob automatyczny.
    Tryb D-3D Multi-Sensor Balanced Fill Flash nie dziala przy punktowym pomiarze światla i manualnym trybie ekspozycji M.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurf , dzięki za wyjaśnienie

Domyślnie

i dziala tylko z palnikiem na wprost !!!!!! oddaje wlasnie sb80 dx wole sb600 i zmienie soft na nowszy moze cos to pomoze , na szczescie zdjecia z lampa ponizej 10% calosci
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Rozważałem właśnie zakup sb80, bo mocniejsza i znacznie tańsza od posiadanej 600ki- Niedzwiedz, po Twojej wypowiedzi odpuszczam...

Marek

ps.oprogramowanie mam 2.12 i 600ka współpracuje nawet lepiej niż z D70...może to 70kę mam uszkodzoną? Czy ta "sławna" wada czujnika ekspozycji dot. też współpracy z fleszem- wie ktoś może ?
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

d70 ekstra pracowalo z sb600 mnie troche denerwuje ze z lampa nie moge robic bliskich ujec bo lampa smazy od 0,6 m w ittl z 25cm bylo dobrze
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Uprawnienia umieszczania postów