AF Nikkor 18-35/3.5-4.5 D
o taki http://www.bythom.com/1835lens.htm
Szukaj
AF Nikkor 18-35/3.5-4.5 D
o taki http://www.bythom.com/1835lens.htm
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
B. dobry, lecz niewiele tańszy N17-35, lub niedrogi i też chwalony N18-35.
P.S.
Pisałem razem z BugsBunny.
powiedzmy masz 2min swiatla i stalke 18mm, a pozostale w torbie lezacej powiedzmy 5m od Ciebie bo stoisz na krawedzi 80m klifu. odlozyles ja bo wadzila. pewniej sie czujesz tylko z aparatem i statywem...pamietaj masz dokladnie 2min na zlapanie tego wlasciwego momentu. (wschod lub zachod slonca, bardziej idzmy we wschod) idealne swiatlo pojawia sie tylko na moment i ten moment nalezy wykorzystac wlasnie na to by robic zdjecia, a nie bawic sie w zmienianie szkiel bo to mi akurat nie pasi...bylem ostatnio o wschodzi slonca i mialem wlasnie taka sytuacje. swiatlo pojawilo sie doslownie na chwilke. pozniej slonce nabralo wysokosci i czar prysl...gryby nie zoom mial bym jedna fote, a tak przynajmniej udalo zrobic sie kilka...tak samo jest z zachodem slonca gdzie idealne swiatlo jest przez 30min, a ty widzisz 15 miejsc, w ktorych warto by sie zatrzymac i zrobic zdjecie. masz wtedy czas na zaglowanie szklami? ja nie mam
edit:
wlasnie sprawdzilem cene N17-35 i malo mi komp z kolan nie spad...7199PLN - no do najtanszych nie nalezy. masakra. cale szczescie w UK mozna go miec za 5200PLN (oczywiscie po przeliczeniu kursu) 7,2k? kto wymysla takie ceny?
Ostatnio edytowane przez grudzinsky ; 14-04-2009 o 18:39
No właśnie te ceny. Może i 14-24 jest bardzo dobry albo wręcz wyśmienity - ale jego koszt to koszt drugiego body![]()
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
semi krakowski sklep www.sklepfotograficzny.pl
nie wiele brakowala, a w grudniu u nich wlasnie kupil bym FX'a bo byl najtaniej w Polsce. odkad ceny poszly w gore u nich zrobil sie kosmos...8k za 70-200?
8k to jeszcze nic - zobacz w na stronie Euro RTV AGD
Tam to dopiero jest kosmos![]()
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
heh zastanawiam sie skad Nikon PL bierze te ceny? 10399PLN za 70-200 w detalu? przeciez to 2x tyle co w UK...w glowie sie nie miesci8990 za 17-35
![]()
ktos reflektuje na szkielka? mozemy ubic interesik![]()
semi podam Ci jak go kupiejak na razie udalo mi sie go znalezc w zaledwie dwoch sklepach w UK. ceny od £1050 do £1150
wiec jest ogromna roznica
![]()
Skontaktuj się z nami