Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Pomocy sb 900

Domyślnie Pomocy sb 900

Mam problem. Rozsypał mi się w wyniku upadku na ziemię lampy czerwony dekielek od diod wspomagających. Czy ktoś wie, gdzie można kupić coś takiego? Możde ktoś ma taki do sprzedanaia?

Domyślnie

Zapytaj w serwisie na ul. Postępu. Oni bewnie mają części serwisowe, a jak nie mają to Ci sprowadzą przy okazji. Myślę, że nie będzie problemu.

edit: ul. Postępu w Warszawie, czyli jedyny w Polsce autoryzowany serwis Nikona. Znajdź do nich kontak te. lub mailowy poprzez szukajkę.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

pewnie w serwisie...

Domyślnie

No właśnie...
    Myślałem, że można to gdzieś kupić jako oddzielną część. Tam na Postępu pewnie zaśpiewają cenę bliską długości numeru konta bankowego...

...

Właśnie tam dzwoniłem... Powiedzcie mi czy my żyjemy już w XXI w? Czy tylko to mi się zdawało???
    Pani uprzejmie poinformowała mnie, że muszę dostarczyć im lampę w celu sporządzenia kosztorysu naprawy...

RĘCE OPADAJĄ!!!

To jest tylko głupi kawałek czerwonego plastiku, który nota bene można samemu zdemontować, gdyż ma zatrzaski do tego celu.
    Jechać ze Szczecina do Warszawy, żeby dostarczyć lampę w celu sporządzenia kosztorysu! I to jest firmowy serwis? KPINA!!!
    Gdyby to było poważne uszkodzenie, to rozumiem...
    Ech...
    Może ktoś ma uszkodzoną lampę? Wezmę i zutylizuję zamiast wyrzucania na śmietnik i jeszcze dopłacę do tego!
    Ostatnio edytowane przez szkiełko ; 14-04-2009 o 14:21

Domyślnie

jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz. czasem wcale nie jest tak zle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ...czasem wcale nie jest tak zle.
    TAK masz rację... Tam nie jest tak źle... tam jest TRAGICZNIE!!!

Domyślnie

Z tego co się orientuje to w serwisie na Postępu nie ma możliwości zakupu części bo oni się tym nie zajmują. Można ewentualnie oddać do naprawy.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    TAK masz rację... Tam nie jest tak źle... tam jest TRAGICZNIE!!!

ale to tak z doswiadczenia? czy z tego co w internecie jest napisane?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Z tego co się orientuje to w serwisie na Postępu nie ma możliwości zakupu części bo oni się tym nie zajmują. Można ewentualnie oddać do naprawy.
    No wlaśnie, ale usługa i koszt części przy tak prostej rzeczy powinna być z góry określony. Plus minus kurs dolara.
    A nie ceregiele z kosztorysem... CZAS i KOSZTY!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ale to tak z doswiadczenia? czy z tego co w internecie jest napisane?
    Przeczytaj wyżej. Dzwonilem i rozmawiałem. Po pierwszym kontakcie opisalem swoje wrażenia, które zauważyłeś.

Ale nie mam zamiaru rozmawiać tutaj o sposobie działania serwisu na Postępu tylko MAM PROBLEM!!!
    Czy ktoś wie jak mi pomóc?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów