Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gitarzyści

Domyślnie Gitarzyści

Jak się Wam podoba moja obróbka?
    Jakieś uwagi?

D70s

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameh
    Jak się Wam podoba moja obróbka?
    Mam wrażenie, że usiłowałeś tą obróbką ukryć wszelką obróbkę. Moim zdaniem udanie, nie widzę żadnej obróbki.

Domyślnie

Ja jestem na nie
    Nie mam czasu dla ludzi którzy nie mają czasu dla ludzi.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

tez kiedys wkleilem podobne, jak zaczynalem z krzywymi - myslalem ze cos poprawilem, a na prawde wyszedl bat
    chyba ze za obrobke masz na mysli przeniesienie ultrafioletowej mgielki, ktora mozemy zaobserwowac w gorach:P (ta 'mgla' to chyba od UV co nie?)

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Nie wiem, co chciałeś osiągnąć, ale jeśli to, żeby gitarzyści byli lepiej doświetleni, to poszukaj na forum tematu o HDR i zrób z tego pseudo-HDR, to powinno trochę pomóc, chociaż efekty mogą czasem być dziwne.
    Albo spróbuj coś pokombinować jeszcze innymi funkcjami w PS, np. taka próba na szybko:
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Moja obróbka polegała na zmniejszeniu saturacji, odszumianiu, dodaniu winiety. Nie było moim zamiarem rozjaśnienie sylwetek. Ale widzę na monitorze w pracy, że nie bardzo mi to wyszło.
    W ogóle to moja pierwsza próba obróbki NEF-a. W tym kościele było troszkę ciemno, świeciły tylko boczne żarówki.
    D70s

Domyślnie

No właśnie , aż sie prosi odrobina lampy . Cała uwaga (w pierwszym momencie) idzie na ołtaż , a tam tymczasem jest nieostrość (i powinna) .

Uprawnienia umieszczania postów