Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregter48 Zobacz posta
    Posluchajcie rad JK moderator - to sa rady ,ktore sprawdzaja sie w 100%. Robimy z corka razem zdjecia na roznych rodzinnych imprezach , ona D80, ja D90 - niby to samo , ale nie to samo, a dlaczego, bo ciagle jej tlumacze rob w manualu , a nie w A , P, S , ale ona nie slucha i pozniej mowi dlaczego moje fotki sa lepsze. A ja jej odpowiadam , ze idzie na latwizne ,jej puszka glupieje w trudnym oswietleniu i ma tego efekty. Oczywiescie robie wszystko w RAW , a ona w skompresowanym formacie i pozniej ma niewiele do poprawienia. No i na koniec jej mowie ,ty sie bawisz fotografia 4 lata , a ja w tym siedze 40 lat. A jak jeszcze na wigili majac SB 900 robila z lampki wbudowanej w aparacie , to mnie szlag trafil, no ale jajko madrzejsze od kury. Sluchajcie tych co maja doswiadczenie w temacie , a napewno wasze zdjecia beda ok , Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku
    Witam
    podoba mi się to podsumowanie
    Rzeczywiście robiąc w RAWie można wiele poprawić przy wywołaniu. Ale jak się pozwoli "głupieć" pudełku to nawet wywołanie niewiele pomoże. Mi też czasami nie chce się wyciągać lampy więc świecę wbudowaną a później ... broda opluta
    Wesołych Świąt
    Pozdrawiam

Domyślnie

fajnie byłob zobaczyć tę samą ekspozycję zrobioną lampą wbudowaną i lampą dodatkową
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów