Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sałatkowo

Domyślnie Sałatkowo

Kolejne podejście, tym razem chyba ciupke lepiej.
    Serdecznie pozdrawiam.
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

Nie ma radości bez ostrości

Domyślnie

Ciężko z ostrościa... bez statywu musiałem przymknąć maksymalnie przysłonę żeby poszerzyć GO .Myślałem że z tą ostrością nie jest tak strasznie hmmm przemęczony przez te święta jestem :/
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

Z testów wynika, że najostrzejszy jest w przedziale f= 5.6 - 8 le jak Twój sie spisuje tego nie wiem. Poza tym nawet na 5.6 całość powinieneś mieć ostrą.
    pzdr
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Nie bardzo wiem co w studio ma statyw do ostrości, kompozycja, kadrowanie owszem, ale ostrość? jeśli robione tym szkiełkiem ze stopki czyli kitem to powinn było wyjść - to dobry budżetowy obiektyw.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Przy dłuższych czasach ciężko uzyskać obraz nieporuszony z ręki starałem się podpierać ale nie wyszło... trudno
    Im większa przysłona tym większa głębia ostrości. Przynajmniej z tego co narazie zauważyłem i wyczytałem.
    A no mi się nie udało złapać tego w GO przy niskiej przysłonie na tej ogniskowej.
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

przy przyslonie 25 to nigdy nie bedziesz mial ostrosci
    uzywaj max f13, powinno byc lepiej

Domyślnie

Mnie co innego nie pasuje.Dlaczego dales tak duzo ciemnej gory a obcieles dol? Widze ze robiles foto na jakiejs odbijajacej powierzchni. Pewnie daloby sie to tak ladnie zlapac zeby uzyskac delikatne odbicie na dole, moze nawet czesciowo zanikajace. A tym samym nadal mialbys kompozycje w trojkacie ale eliminujac niepotrzebna gore, ktorej jest za duzo. Tyle ode mnie.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Tak na lustrze, ale niewielkim(ledwo to wcisnełem) chyba muszę bardziej obcykać przesłony
    ps. za dużo góry? to ja już sam nie wiem
    mi ta góra kadru pasuje
    odbicie może wyglądało by ciekawie ale muszę zapolować na większe lustro
    D 80, nikkor 18-70mm
    www.dziecineo.prv.pl

Domyślnie

Zamiast lusta mozesz zastosowac czarna pleksi albo kawalek folii samoprzylepnej czarnej. Da ci delikatne odbicie i ladnie przejdzie w czern. Lustro jest dobre, ale musisz uwazac , zeby odbicie nie zrobilo sie tak wazne jak to, co na nim lezy. No chyba , ze masz taki zamiar. CO do gory - napisalem , ze to tylko moje zdanie. Ja bym obcial z 1 -1.5 cm. Ale jesli podoba Ci sie to przeciez to Twoja praca. Pozdr.

(polować nie musisz.. idz do pierwszego szklarza,za lustro wielkosci 40x50 zaplacisz grosze. Jesli oczywiscie olejesz grubosc i szlifowanie boków.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Uprawnienia umieszczania postów