Kolejne podejście, tym razem chyba ciupke lepiej.
Serdecznie pozdrawiam.
Szukaj
Kolejne podejście, tym razem chyba ciupke lepiej.
Serdecznie pozdrawiam.
D 80, nikkor 18-70mm
www.dziecineo.prv.pl
Nie ma radości bez ostrości![]()
Ciężko z ostrościa... bez statywu musiałem przymknąć maksymalnie przysłonę żeby poszerzyć GO .Myślałem że z tą ostrością nie jest tak strasznie hmmm przemęczony przez te święta jestem :/
D 80, nikkor 18-70mm
www.dziecineo.prv.pl
Z testów wynika, że najostrzejszy jest w przedziale f= 5.6 - 8 le jak Twój sie spisuje tego nie wiem. Poza tym nawet na 5.6 całość powinieneś mieć ostrą.
pzdr
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie bardzo wiem co w studio ma statyw do ostrości, kompozycja, kadrowanie owszem, ale ostrość? jeśli robione tym szkiełkiem ze stopki czyli kitem to powinn było wyjść - to dobry budżetowy obiektyw.
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Przy dłuższych czasach ciężko uzyskać obraz nieporuszony z ręki starałem się podpierać ale nie wyszło... trudno
Im większa przysłona tym większa głębia ostrości.Przynajmniej z tego co narazie zauważyłem i wyczytałem.
A no mi się nie udało złapać tego w GO przy niskiej przysłonie na tej ogniskowej.
D 80, nikkor 18-70mm
www.dziecineo.prv.pl
przy przyslonie 25 to nigdy nie bedziesz mial ostrosci
uzywaj max f13, powinno byc lepiej
Mnie co innego nie pasuje.Dlaczego dales tak duzo ciemnej gory a obcieles dol? Widze ze robiles foto na jakiejs odbijajacej powierzchni. Pewnie daloby sie to tak ladnie zlapac zeby uzyskac delikatne odbicie na dole, moze nawet czesciowo zanikajace. A tym samym nadal mialbys kompozycje w trojkacie ale eliminujac niepotrzebna gore, ktorej jest za duzo. Tyle ode mnie.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Tak na lustrze, ale niewielkim(ledwo to wcisnełem) chyba muszę bardziej obcykać przesłony
ps. za dużo góry? to ja już sam nie wiem
mi ta góra kadru pasuje
odbicie może wyglądało by ciekawie ale muszę zapolować na większe lustro
D 80, nikkor 18-70mm
www.dziecineo.prv.pl
Zamiast lusta mozesz zastosowac czarna pleksi albo kawalek folii samoprzylepnej czarnej. Da ci delikatne odbicie i ladnie przejdzie w czern. Lustro jest dobre, ale musisz uwazac , zeby odbicie nie zrobilo sie tak wazne jak to, co na nim lezy. No chyba , ze masz taki zamiar. CO do gory - napisalem , ze to tylko moje zdanie. Ja bym obcial z 1 -1.5 cm. Ale jesli podoba Ci sie to przeciez to Twoja praca. Pozdr.
(polować nie musisz.. idz do pierwszego szklarza,za lustro wielkosci 40x50 zaplacisz grosze. Jesli oczywiscie olejesz grubosc i szlifowanie boków.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Skontaktuj się z nami