Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Tamron 18-270mm

Wink Tamron 18-270mm

Cześć, i do rzeczy
    Już go mam!
    Ocena ogólna-bardzo fajny.
    To mój trzeci obiektyw tego typu,mam nikkor 18-200,sigma 70-300,nikkor 18-55 a to podpięte do nikona D 40x i D 90 w zależności od potrzeb.
    Jestem AMATOREM fotografii-,,człowiek uczy się całe życie,,
    Cena,na dziś to 2169pln trochę przesadna ALE,ale inne tego typu konstrukcje wcale nie są tańsze a już w żadnym razie lepsze,ja określił bym je słowem INNE.
    Jakie wrażenia
    -dość dobrze ostrzy,wcale nie gorzej od nikora
    -moim zdaniem jest cichszy
    -duży zakres ogniskowej
    -makro
    -lepsza stabilizacja
    -ostre zdjęcia
    Co mnie martwi to tylko dziwny zwiększony opór w połowie tego tele 70-120mm

Tak jak wspomniałem jestem miłośnikiem fotografii a nie rozkapryszonym wyszukiwaczem dziury w całym.
    Wycieczki,wycieczki to tu najlepiej sprawdza się taka konstrukcja!!!
    Zwiedzając co nie co już się nauczyłem że nie ma często czasu na zabawę w wymianę optyki,i takie właśnie rozwiązanie jest rzeczą doskonałą!!!
    Góry,jaskinie,muzea,lub nagłe ciekawe zdarzania a ja zawsze PSTRYK W MIG.
    Zero stresu że szkło przy wymianie glebę zaliczy,gotowość do pracy,ciężar w plecaku,uniwersalność no i efekty swojej pracy które już na spokojnie w domciu oglądam,tym bardziej że już niemal powszechnie stosuje się dodatkowe opłaty za możliwość fotografowania!!!
    I dzięki lustrzance i takim właśnie obiektywom można ,,powracać wielokrotnie do wszystkich tych miejsc które mam w pamięci,, i na ekranie w bardzo przyzwoitej jakości!!!
    Ostatnio edytowane przez gadzeciarz ; 10-04-2009 o 22:21

Domyślnie

Gratulacje...!
    Brzmi troche jak reklama Ale najwazniejsze, ze TY jestes zadowolony Pozdrowienia i milego pstrykania
    D90|T17-50/2.8|S70-200/2.8II|SB-800|M42
    www.fotopstryki.blogspot.com | www.fotofoter.org

Domyślnie

Może trochę, ale dla takich użytkowników jak ja to moim zdaniem jak najbardziej właściwe rozwiązanie!
    Mam compakcik panasonica,dla córki,swojego Canona s3is które to już tylko się kurzą i kilka wypadów ze szwagrem w plener,on pstryka canonem 450 i sigma 18-200mm.
    Jakieś tam porównanie więc mam.
    Ja jestem bardzo zadowolony ze swoich obecnych pstrykadeł,tego mi było potrzeba. A ceny,były i będą a do póki zdrowie i praca, to się ty nie stresuje.

Domyślnie

Jaskinie? hmm... ja to bym jednak zapiął jakąś jasną stałkę
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Można i w jaskini,SIĘ DA
    Osobiście byłem w czterech,trzy w dolinie Kościelisko i jedna na Słowacji,dwie odpowiednio podświetlone takie pod turystę a dwie choć niewielkie to bardzo ciekawe,se latarką poświeciłem Cree Aurora v6 lub aparat na kamieniu i pilotem pstryk.
    Moje fotki przede wszystkim dla własnego użytku,plakatów nie robię.
    Oglądając zdjęcia w komputerze lub na ekranie plazmy 50 cali jest jak najbardziej O.K
    Zapewne przy dużym powiększeniu łatwo zawodowcowi będzie wyłapać mnóstwo mankamentów lecz przy standardowych odbitkach i przy rodzinnym oglądaniu oko nie dostrzega problemów z ostrością zdjęć.
    Dobrym przykładem jest też Wieliczka,słabe oświetlenie i pogoń za przewodnikiem,a fotki wyszły!
    Lampy nie używam na wycieczkach. Fotki z ręki lub podpórka,bez statywu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    Może trochę, ale dla takich użytkowników jak ja to moim zdaniem jak najbardziej właściwe rozwiązanie!
    Mam compakcik panasonica,dla córki,swojego Canona s3is które to już tylko się kurzą i kilka wypadów ze szwagrem w plener,on pstryka canonem 450 i sigma 18-200mm.
    Jakieś tam porównanie więc mam.
    Ja jestem bardzo zadowolony ze swoich obecnych pstrykadeł,tego mi było potrzeba. A ceny,były i będą a do póki zdrowie i praca, to się ty nie stresuje.
    I to jest zdrowe podejście! Gratuluję zakupu i życzę udanych fot !
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadzeciarz Zobacz posta
    ...tym bardziej że już niemal powszechnie stosuje się dodatkowe opłaty za możliwość fotografowania!!!
    napisz gdzie, to tam nie pojedziemy
    a przede wszystkim pokaż fotki z tego szkiełka.

Domyślnie

Wieliczka,Kraków-wawel,Oświęcim-muzeum,Malbork-zamek-muzeum,Słowacja-jaskinia Belianska-na nasze 30pln. i uwierzcie mi zero czasu na zabawę szkłami.
    Wstęp i możliwość robienia fotek to dwie oddzielne opłaty.
    Tam wszędzie towarzyszył mi nikkor 18-200mm.
    Tamron dopiero w rozruchu. Mam go tydzień.

Domyślnie

W recenzjach na B&H piszą, że ustawienie ostrości potrafi zając i z 6 sekund. Napisz proszę jak toto ostrzy. Z góry dzięki.
    NYCH - Americana

Domyślnie

Od 18 d0 230mm to porównywalny z nikkorem, czasem się gubi 230-270mm ale przy słabym oświetleniu,wtedy szybko palcem na ręczne ostrzenie.
    Ja mam w 98% ustawione pole ostrości centralnie,i tak jak radzą zawodowcy to się najlepiej sprawdza.
    Nikon D 90 i ten Tamron 18-270mm to dopiero te wakacje tak naprawdę nimi poszaleję,ale zapowiada się jeszcze lepsza ZABAWA W FOTOGRAFOWANIE!

Pytanko bo komputer mam stosunkowo od niedawna,jak się wstawia zdjęcia na tym forum?
    Ostatnio edytowane przez gadzeciarz ; 11-04-2009 o 16:13

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów