Jak żywy.
Szukaj
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
sea21 - ogólnie to ciężko trafić z ostrością. Zarówno w dzień jak i w nocy. Jest wielki jak beczka i trudno się kręci takim pierścieniem. No, i jak na razie nie znalazłem dla niego innego zastosowania jak zdjęcia łysego. Wiem, że ludzie kombinują i wstawiają jeszcze jakieś soczewki, lunety czy lornetki między szkło i body i mają całkiem niezłe foty astro.
No, i wiadomo, to obiektyw lustrzany więc ostrość nie jest powalająca.
Pozdrawiam
Michał
Właśnie chodzi mi o zastosowanie astro. Takie moje hobby z dzieciństwa do dziś nie zaspokojoneAle żeby focić mgławice i inne obiekty to myślę że wystarczy tyle że do tego trzeba jeszcze dobry statyw z napędem bo nie ma szans żeby ręcznie prowadzić. No cóż... może w przyszłości się skuszę
![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
bardzo fajnie wyszło![]()
Fotka kozak!
ciekaw jestem kiedy tu sie pojawi fotka matki ziemi z podobnej perspektywy.
sprzet jest, masa checi i zapalu.
Czaderskie foto
Mam dwa pytania: gdzie można kupić te obiektywy MTO? Kiedyś był chyba taki sklep w internecie, teraz nic nie widzę...
Drugie pytanie: potrafi ktoś sfotografować słońce? W sensie żeby było widać szczegóły, plamy, koronę... Próbowałem metody rzutowania obrazu słońca na ekran i fotografowania tegoż obrazu na ekranie, ale nie za bardzo mi to wyglądało.
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Odgrzeję kotleta żeby nie zakładać kolejnego wątku.
Tym razem łysy nie w pełni.
2.
Pozdrawiam
Michał
Nie zauważyłem poniższych pytań
Allegrosz albo giełda forumowa (tam nabyłem swojego i tam pewnie będę go niedługo sprzedawał)
Nie znam się na tym ale jak szukałem różnych alternatyw do filtrów ND, to natknąłem się na filtry-folie właśnie do obserwacji/fotografowania słońca. Kosztuje to jakieś grosze - 8pln za 10x10cm Tylko jeszcze trzeba pierścień dokupić żeby ją na nim napiąć.
Pozdrawiam
Michał
Skontaktuj się z nami