Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Err w d70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzyna Śl.

Domyślnie Err w d70

witam!
    od ok. 2 miesięcy posiadam d70. Aparacik, gdy go kupiłem, miał ok 50tys. na liczniku i wymienioną migawkę wraz z silnikiem. zrobiłem nim prawie 9000 fotek.
    problem pojawił się, gdy chciałem zrobić jedną z nich.
    po połowicznym naciśnięciu spustu aparat wyostrzył, ustawił migawkę, przesłonę, nic niepokojącego.
    ale gdy nacisnąłem do końca, pojawił się piękny napis "Err". ponowne wciśnięcie spustu spowodowało wysłanie 3 albo 4 zdjęć jakby serią i to bardzo szybką. żadnych zdjęć oczywiście nie zrobił. Po tej serii aparat zachowuje się normalnie, dopuki znowu nie nacisnę shuttera - problem powraca i koło się zamyka.
    jeżeli ktoś wie o co chodzi, przypyszcza ewentualną wadę, wie jak temu zaradzić, lub z kim się skotaktować proszę o wpisy.
    z góry dziękuję
    Marcin.

Domyślnie

Nie jest to wina brudnych styków obiektywu, bądź karty?
    Spróbuj wyczyścić styki a jak to nie zadziała to sfortmatować kartę.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

ja mialem problem ze zawieszala mi sie migawka i wyskakiwal error ale to byla wina baterii
    D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
    http://www.fotolens.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów