Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Karty pamieci, blad odczytu

Mam problem, na karcie ma bledne zapisy plikow, nie daje sie skopiowac ani otworzyc.
    Karta to Pretec Cheetah 80x - nie mialem z nia problemu az do dzis
    Najgorsze to, ze to zdjecia slubne inne rzeczy bym sobie darowal.
    Czesc plikow jest odczytywalna.

Co jest powodem takiego skutku? Czasem uzywalem karty w D70 czasem w D200, tylko wymazywalem w PC pliki nie formatujac, moze to blad? Ostatnio jednak siedziala karta w D200 i przenosilem pliki bez problemu.

Oczywiscie Rescure PRO wzial ja w obroty ale odzyskane NEFy dalej nie mozna otworzyc
    Ktos mial podobne problemy?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śl/Katowice/Gliwice

Domyślnie

moze to problem o którym pisał wcześniej leszeq ??
    mam tego Pretec'a Cheetah 80x i powiem że praca z de200 nie należy do najszybszych..

chyba nalepiej chodzi sandisk.
    blog
    Pozdrawiam,
    Al

Domyślnie

wydaje mi sie jednak, ze blad lezal po mojej stronie
    karta nie byla dawno formatowana i czasem uzywalem jej w D70 czy nawet jako pendrive
    nie jest to pewnie wina karty Pretec - nie sugerowac sie pojedynczym i usuwalnym problemem

na szczescie rescurePro duzo odzyskal a sprobuje jeszcze inne programy

wniosek: od czasu do czasu formatowac karte a obowiazkowo przy zmianie aparatu

Domyślnie

Dokładnie tak jak mówisz, trzeba sformatować kartę jeżeli używasz jej zamieniie miedzy kilkoma modelami cyfrówek.
    A idealnie jest jak każdy aparat ma własne, używane tylko z nim, a i wówczas co kilka cykli dobrze jest przeprowadzić format karty.
    Pretec to niezłe karty, ale proponuję przejść na Sundiska, podobno są bardziej kompatybilne z Nikonami.
    Pozdrawiam
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

dzis testowalem tego Preteca z D70 i jest wszystko w porzadku
    ale .... jak dlugo?
    Mam teraz uraz psychiczny bo jak pojde na "wazna" impreze i mi walnie to co?

Domyślnie

To zawsze trzeba mieć drugą kartę w torbie. Podobnie jak drugi akumulator
    A dane zawsze się odzyska, pod warunkiem, że ktoś ich domowym sposobem jeszcze bardziej nie uszkodzi

Domyślnie

Jak można odzyskać dane z SD ?? Skasowane przez pomyłkę .
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Jeśli potrafisz odzyskać dane z dysku twardego, to SD niczym się nie różni. Jeśli nigdy się tym nie bawiłeś, to poproś kogoś, kto już choć raz to SKUTECZNIE zrobił.
    Zasada jest prosta: odpowiedni program (np. darmowy PC Inspector File Recovery - wystarczy do większości zastosowań), odczytujesz nim skasowany nośnik, wybierasz pliki do odzysku, a potem nagrywasz je KONIECZNIE na inny nośnik. I gotowe. Osoby, które robią to pierwszy raz w życiu mają nieraz szczenopad, gdy zobaczą, że można odzyskać pliki, które zostały skasowana miesiące, a nawet lata temu.
    Acha i po stwierdzeniu padu nośnika (SD lub dysk twardy) nie wolno ABSOLUTNIE NIC nagrywać na takim nośniku. Najlepiej od razu odłączyć go od urządzenia do czasu próby odzyskiwania danych.

Domyślnie

Dziękuję J@sió .
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

J@sió, własnie skasowałem sobie z digimate cała karte fajnych fotek ,no to bede walczył.
    Co do błedów zapisu plików to smiem poinformowac ,że od pewnego czasu (odpukac) mój D200 zapisuje juz prawidłowo na GODRAMIE x80 i Sandisku Ultra II który okazał sie pdróbką. Zrzut z bufora na GODRAMA jest troszke szybszy. Obie karty pracuja prawidłowo. Mam w zwyczaju zaraz po zgraniu na Digimate i włozeniu do puszki karty, zformatować ją (bo szybciej niz kasowanie).

Uprawnienia umieszczania postów