Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: który....??

Domyślnie

ja bym wziął tamrona ale 17-50 2.8. Stałe światło i dość szeroki. Ponoć tylko silnik wolniejszy od kita z d70, ale reszta lepsza (ładny bokeh, głębia i ostrość)
    FX

Domyślnie

mkwiek - silnik wolniejszy bo w tym tamronie go nie ma w ogole ba, zaden tamron nie smiga na silniku :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel
    mkwiek - silnik wolniejszy bo w tym tamronie go nie ma w ogole ba, zaden tamron nie smiga na silniku :]
    poważnie? to jak one działają?
    FX

Domyślnie

srubokret wbudowany w body kreci AFem a skoro juz przy AF i tym tamronie jestesmy, to musze przyznac ze jak na srubokret to sobie skubaniec radzi dosc dobrze - trafia gdzie trzeba i jest dosc szybki (nie irytowala mnie przesiadka z AF-S).

Domyślnie

david555-co wybieram? to na co mnie stac... na razie tamron 17-50 to troche za duzo jak na muj budżet. teraz mam tylko 1000 zł, ale na grudzien wracam do polski i wtedy zaszaleje do 3000 zł. musze wybrac cos z tych 4 i widze ze Tamron sie 28-75 sie do mnie usmiecha. a jeszcze dlaczego nie ta sigma 28-70 ? co z nia nie tak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel
    srubokret wbudowany w body kreci AFem
    rozumiem, że kręci mordką??? a strasznie wolniejszy jest od nikkora 18-70?
    FX

Domyślnie

tomhagen - sigme chyba mydlo zaatakowalo... nad 28-75 tez myslalem, bo jednak czasem 50mm za to za malo, zwlaszcza gdy nie ma sie tele (np. koncerty itp). Z drugiej strony - 28mm x 1.5 to stanowczo za wasko!!!

Edit:
    mkwiek - nie, nie kreci mordka, ma IF zoom owszem jest wysuwany, podobniez jak w 18-70. chodzi o typ napedu autofocusa - szybsze i drozsze szkla maja wbudowany silnik, te tansze sa na srubokret (silnik w aparacie), a te kompromisowe (jasne i wolniejsze) to wlasnie ten tamron. proponuje nie off topicowac, tylko uzyc wyszukiwarki

Domyślnie

witam ponownie, mam 3 foty testowe z Tamron SP AF 28-75mm f/2,8 i chcialbym je poddac waszej ocenie ale jak je tu wkleic? maja po 100 kilo i 800x600....

[ Dodano: Nie 03 Wrz, 2006 ]
    dobra, juz znalazlem. wiecie ze jest tu taka opcja "szukaj" ??
    1.
    http://img301.imageshack.us/img301/7...cf0009rvk8.jpg
    2.
    http://img301.imageshack.us/img301/4851/dscf0013lr3.jpg
    3.
    http://img105.imageshack.us/img105/9545/dscf0014ud6.jpg

i jak?? kupować....? Pozdrawiam

Domyślnie

to ja proponuje 3 foty testowe full size. np. na zewnatrz, np. dach na tle jasnego nieba - sprawdzisz abberacje. nast 2 - idz w plener i zrob cos na f 2.8 zeby zobaczyc jaki bokeh bedzie.

Domyślnie

Polecam Tamrona SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II LD Aspherical [IF], w odróżnieniu od wymienionego przez Ciebie SP AF 28-75mm f/2,8 XR Di LD aspherical daje Ci przyzwoity szeroki kąt (28 w formacie DX to 42 mm !!!). Jasność przyzwoita i obiektyw jest bardzo solidnie zbudowany. Miałem go w rękach i robiłem nim zdjęcia z Canona EOSa 350D (wybaczcie zdradę) i naprawdę warto go polecić. W tej chwili kosztuje nieco poniżej 1500 zł (np w e-cyfrowe.pl).
    Pozdro
    Spiritchaser

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów