Krzysiu... Skad Ci sie to wzielo? Mozesz to jakos uzasadnic? Chyba od wersji 4 w zestawie rozszerzen Shopa, znajduje sie MultiProcessor Support, ktory zreszta dni temu kilka doczekal sie update'u.Zamieszczone przez krzysztof jot
A tu cytaty z Adobe Knowledge Base:
Photoshop performance is limited by the hardware you use; the faster the processor or hard disk you use, the faster Photoshop can process image information. Other hardware options, such as installing additional RAM, using a multiprocessor system, or using optimized and defragmented disks, can also improve performance.Poza tym pratycznie we wszystkich operacjach PhotoShopa -- widze wyrazne obciazenie dwoch rdzeni. Jedyny "Image Processor" nie chce sie poddac i dziala na jednym -- ale to przeciez skrypt, wiec mozna mu wybaczyc.All Photoshop features are faster on a multiprocessor system, although some can take greater advantage of the multiprocessor system's capabilities.
Poza Shopem, drugim najczesciej przeze mnie uzywanym programem do pracy ze zdjeciami (a wlasciwie podstawowym po powrocie z kadej sesji), jest Capture One. Ten tez dziala na dwoch rdzeniach (a w prefsach mozna jedynie wymusic dzialanie na jednym).
Tak wiec jak dla mnie -- zakup takiego procesora -- byl oplacalny. Tym bardziej, ze jak na nowosc, wydajnosc, zuzycie energii i ilosc wydalanego ciepla -- Core2Duo jest po prostu smiesznie tani. Platforma juz jest. Kiedy sie upowrzechnia aplikacje 64 bit, wymienie samego procka na wersje 6600, podkrece go i znowu bedzie 100 albo 200% wydajnosci wiecej.Dla mnie to inwestycja na lata -- bardzo rzadko zmieniam komputer, czy wiekszosc jego podzespolow. A tak, przy wymianie procka, ktory za powiedzmy rok bedzie kosztowal jakies 600-800 zlotych, dostane zapas kolejnych dwoch lat jego "zycia".
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami