Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Nikon NX 1.0.1

Domyślnie Nikon NX 1.0.1

Witam.

Sprawdzał juz ktos wprowadzone zmiany ? Przyznam iz wersje 1.0 odinstalowałem
    bo doprowadzała mnie do szału, i pozostałem przy NC4.4. No ale licze tez za NX
    bedzie sie rozwijał - ale czy juz just gotowy, bo nie chce zasmiecac systemu, jak
    nadal pracuje tak wolno i ma tyle błedów...

Domyślnie

podaj link

Domyślnie

normalnie, u nikona leży...

Domyślnie

no mam. nic sie nie zmienilo MZ. No moze dziala nieco szybciej.

Domyślnie

czyta nefy z D80 i chyba po to wprowadzili te wersje 1.01.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

krzysztof jot,
    Przyznam iz wersje 1.0 odinstalowałem
    bo doprowadzała mnie do szału, i pozostałem przy NC4.4
    he he, zrobilem tak samo, gdzies w innym watku pisalem, ze przy nx poprzednia wersja nc smiga jak odrzutowiec. jak dla mnie ilosc dodatkowych funkcji w nowej wersji jest nieadekwatna do strat czasu przy obrobce w porownaniu z wersja poprzednia.

Domyślnie

Capture NX śmiga jak śmigłowiec, pod warunkiem że ma się odpowiedniego kompa. Na moim CoreDuo 1,86 z 2GB RAM-u nie widzę specjalnie różnicy w prędkości działania między starym a nowym Capturem.

Niestety - muszę przyznać, że o ile prędkość działania tego programu mi nie przeszkadza, mimo najszczerszych chęci do interface-u nie mogę się przyzwyczaić - zwijające się zakładki doprowadzają mnie do qrvii.

Punkty kontrolne też mnie rozczarowały - początkowo byłem do nich nastawiony entuzjastycznie, ale ich zbyt ślamazarnie i nieprecyzjny działanie sprawiło, że dałem sobie z nimi spokój.

Podsumowując - tym razem nie dam Nikonowi zarobić.

Domyślnie

Czornyj,
    Capture NX śmiga jak śmigłowiec, pod warunkiem że ma się odpowiedniego kompa
    no to sorry, chyba mamy rozne podejscie do szybkosci programow. ja mam amd 64+ 3200, 2 gb szybkiego ramu, najszybsze na swiecie twarde dyski sata wd raptory o predkosci obrotowej 10k, szybka karte grafiki, co trzeba jeszcze???

Domyślnie

Cierpliwości.

A na serio - przy swojej konfiguracji nie widzę różnicy w prędkości działania NC4.4 i NX. Niektóre funkcje działają nawet jakby szybciej w NX.
    Tak czy owak - dla mnie to bez znaczenia, nie byłem w stanie się przyzwyczaić do nowego layoutu.

Domyślnie

Czornyj,
    przy swojej konfiguracji nie widzę różnicy w prędkości działania NC4.4 i NX
    to jestes chyba wyjatkiem, ja niestety cierpliwy nie jestem i od razu widze roznice w predkosci dzialania programow, u mnie tez niektore funkcje dzialaja szybciej, ogolnie jednak program jest du**** powolny.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów