Close

Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 182

Wątek: NEF i Photoshop

Domyślnie

Obsługuje bo jest na liscie to sprawdzałem, lecz nadal wywala błąd.

Wiec aktualizacja jest zrobiona do 7.3 która czyta d5200. Gdzie u nich na stronie który jest link w błedzie pisze jak byk?

Domyślnie

Udało sie Panowie, poszło na wersji 7.3.0.71 której wcześniej nie wyszukiwał, na stronie też nie widziałem.
    Powiedzcie mi jeszcze czy jest mozliwosc zapisania po obróbce w ps ponownie do formatu nef.?

Domyślnie

Ale po co ? Przecież NEF Ci zostaje jako format wyjściowy.

Domyślnie

Zmieniam, klikam na gotowe, ale żadnych zmian nie widać po zapisie. Dlaczego?

Domyślnie

Po otworzeniu ponownie tego NEF'a nie masz naniesionych w ACR ostatnich zmian jakie dokonywałeś?

Domyślnie

Po ponownym otworzeniu w PS zmiany sa, utworzył sie plik _DSC0253z.xmp lecz w ViewNX2 pokazuje tak jak oryginał czyli bez zmian. I przy zdjęciu w PS w prawym górnym rogu jest wykrzyknik w zółtym trójkącie.

Domyślnie

Bo plik jest bez zmian. Nie da się zmienić RAWa. View NX nie odczyta XMLa z ACR

Domyślnie

Żeby zobaczyc zdjecie po, to musze otwierać je poprzez PS, nie ma mozliwości przeglądu ich w przeglądarce zdjęć? Rozumiem ze View odpada, szkoda. A NEF Codec?

Domyślnie

Edycję zrobioną w ACR lub LR i zapisaną do plików XMP odczytuję programy Adobe.
    Zazwyczaj każdy producent oprogramowania do obróbki RAW zmiany zapisuje w swoim własnym formacie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon_ Zobacz posta
    Żeby zobaczyc zdjecie po, to musze otwierać je poprzez PS, nie ma mozliwości przeglądu ich w przeglądarce zdjęć? Rozumiem ze View odpada, szkoda. A NEF Codec?
    XnView, IrfanView, NEF Codec

Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów