Close

Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 182

Wątek: NEF i Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    paul nie kazda wersja wtyczko podejdzie, musi byc odpowiednia pod PS CS3 informacji o tym powinienes szukac w google lub na stronie/forum adobe. Tak wystarczy ze wrzucisz wtyczke w odpowiedni folder i bedzie chodzilo (o ile sie nie myle to tego sie nie instaluje). Przegladarka grafiki systemowa nie pozwioli Ci przegladac nefow bo nie zna tego formaty, musisz poszukac jakiegos darmowego programu ktorym mozna przegladac te pliki, INFRANVIEW chyba potrafi ale nie jestem pewnien, na pawno da sobie rade ACDSee ale nei wiem czy sa wersje za free.
    Dzięki

Domyślnie

Prosze pomozcie. Wgralam dzisiaj trial PS i teraz nie moge sciagnac zdjec na komp. Robilam w RAW. A moze to nie ma zwiazku z PS i mam uszkodzony aparat?
    Zdjecia chcialam wgrac normalnie w moje obrazy a nie w PS, ale jak zamknelam okna PS tez nie chca wejsc. Nie bardzo mam pojecie o tym co robie wiec prosze pomozcie. Tym bardziej mi zalezy bo mialam kilka dobrych strzalow i szkoda mi stracic.

Wgralam jeden program z pierwszej strony tego tematu i tez sie nie zgrywaja te RAWy.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 11-10-2012 o 02:04 Powód: łączenie postów, NIE STAWIAMY SPACJI PRZED ZNAKAMI INTERPUNKCYJNYMI!!!

Domyślnie

Wyjmij kartę z aparatu włóż w czytnik i przez usb do komapa, otwórz Mój Komputer i karta będzie jako dysk, wejdź, zaznacz skopiuj. Koniec.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Panowie nie mogę znaleźć rozwiązania problemu więc piszę. Robię zdjęcie w jpeg i otwieram w ps4 - patrze we właściwości i jest głębia w 24 bitach. Robię zdjęcie w raw i kiedy otwieram zdjęcie w camera raw to jż jest do wyboru tylko opcja 8 lub 16 bit a po otwarciu tego zdjęcia w ps4 niestety zapisuję się tylko w 8 bit. Można jakoś to rozwiązać by zapisywało w 24 bitach?

Domyślnie

Którą wersję adobe raw camera powinnam wgrać aby ps cs5 obsługiwał mi NEF z d90??

Domyślnie

Obsługa d90 jest chyba od wersji ACR 4.6 ale ta pasuje tylko do CS4.
    Zdaje się, że do CS5 będzie od wersji wersji 6.1.
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 08-11-2012 o 21:54
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Witam.

Czy jest możliwość otwierania formatu nef. w PS CS6? nie konwertując go do DNG ?
    Mam zainstalowaną wersje Camera RAW 7.3.0.58
    Aparat D5200.

Pozdrawiam.

Domyślnie

CS6 otworzy każdego RAWa, wsparcie dla d5200 jest od wersji ACR 7.3.

Domyślnie

Wywala błąd:

Ostatnio edytowane przez Simon_ ; 28-01-2013 o 15:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon_ Zobacz posta
    Wywala błąd:

Przecież w komunikacie jak byk jest informacja co należy zrobić.

Cytat Zamieszczone przez Simon_ Zobacz posta
    Witam.

Czy jest możliwość otwierania formatu nef. w PS CS6? nie konwertując go do DNG ?
    Mam zainstalowaną wersje Camera RAW 7.3.0.58
    Aparat D5200.

Pozdrawiam.
    Przecież ACR 7.3 obsługuje pliki NEF z D5200
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 28-01-2013 o 18:04
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów