Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Gdzie to miejsce? Mam grip alphy i nie widzę, chyba że oryginalny MB-d80 tylko ma...

EDIT: Już znalazłem, w tym bolcu co robi za baterie i ma styki

Exclamation

dzięki przypomniał mi się przypadek kolegi, który nie tak dawno temu przekraczał granice z Izraelem, tam trzepią wszystko, sypią proszek do paszportów, wyciągają baterie i tak uszkodzili mu klapkę. Aparat wiadomo nie ubezpieczony na, bo żaden ubezpieczyciel nie wymyślił jeszcze ubezpieczenia indywidualnego na aparaty, tylko podciąganie pod wartości materialne (tylko do 4 tys.). On miał na 1 tys., do tego wyjęli obiektyw, zasyfiony na maksa. Szkoda mówić. Podroż przeżył mocując baterię na zapałkę, zamiast klapki plaster opatrunkowy...boski widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Już znalazłem, w tym bolcu co robi za baterie i ma styki
    dwa lata nosiłem klapke w torbie zamiast w gripie. dzięki

Domyślnie

pilnujcie tych klapek Nie dość, że jest trudno dostępna, to jej cena jest jeszcze bardziej kuriozalna niż osłonki na sanki mocujące
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Witam!
    Mnie się udało kupić rzeczoną klapkę do D80 i D100 (pasuje ta sama) używaną na ALLE, tylko po paru miesiącach intensywnego szukania. Czasami trafia się, jak ktos sprzedaje aparat na części po jakimś dużym wypadku. W ten sposób kupiłem moją do D100, która była wyciągnięta z D80 (na taką do D100 nie ma szans obecnie, chyba tylko w USA). Warto też wiedzieć, jaka jest wymienność pomiędzy modelami, ja od siebie wiem tylko o zamienności D100 i D80, a inne modele- trzeba chyba po prostu sprawdzić.
    pozdrowienia!

Domyślnie

Witam.
    No i swoją klapkę od d90 zgubiłem.
    Podajcie proszę jakieś namiary na polskie źródła, może komuś zbywa, kto na stałe pracuje z gripem?
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

Swoja droga to granda, zeby takie duperele kosztowaly tak duzo pieniedzy i jeszcze byly ciezko dostepne. Gdybym kupil D90 i sprzedawal go na czesci, to bym pewnie zarobil na kilka nowych puszek.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

serwis - koszt ok 50 zeta, w ciagu 3 dni dasz rade zalatwic
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

a moze ktos z kolegów dac fotke jak ta klapke wpasowac w gripa bo w oryginalnym nikonowskim jakoś kombinuje i nie moge przymierzyc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryko Zobacz posta
    a moze ktos z kolegów dac fotke jak ta klapke wpasowac w gripa bo w oryginalnym nikonowskim jakoś kombinuje i nie moge przymierzyc.
    http://www.youtube.com/watch?v=NATFZlXPrWw To tylko się wrzuca...
    http://rafalec.digart.pl/
    Nikon D5K || 6 razy Nikkor || Nissin

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów