Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Zakup Nikkor 17-55

Witam,
    Chce kupić używanego Nikkora 17-55/2.8,na co szczególnie zwrócić uwagę przy odbiorze osobistym, żeby czegoś nie przegapić, do transakcji ma dojść w Święta więc czasu niewiele, pomóżcie proszę.
    Będę wdzięczny za każdą sugestie.

Domyślnie

Jak przy każdym obiektywie czy wizualnie wszystko jest OK, czy nie ma jakiś podejrzanych luzów, sprawdzić BF/FF, no i jak ogólnie wypada pod kątem ostrości w tym szkle nie słyszałem żeby były jakieś poukrywane "historie" dziwnego kalibru na które można trafić
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Jesli masz mozliwosc umow sie z kims kto taki obiektyw ma, podepnij do body i zobacz jak chodzi. Bedziesz mial przynajmniej porownanie. Wazne sa soczewki zeby byly czyste, ale przy tego typu szklach >>>zazwyczaj<<< ludzie maja ufałki no i zeby hsm dzialal poprawnie. W zasadzie tyle. Ja nadmienie ze swoj obiektyw kupowalem w ciemno (co prawda od forumowicza) i tez jakiegos szczegolnego stresu nie mialem

Domyślnie

no to żeby HSM w Nikkorze działał poprawnie to musi być cud bo to Sigma ma HSM
    hihi...

najważniejsze, musisz mieć porównanie, strzel kilka fotek przy 2,8 i zobacz jak ostrzy.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

No tak, ale jak sprawdzic czy AF-S działa poprawnie

Domyślnie

Ten obiektyw jest ostry i kontrastowy od f/2.8, no może z wyjątkiem najdłuższej ogniskowej. Jeśli dany egzemplarz tego nie prezentuje zalecałbym ostrożność. Dużo się mówiło o rozrzucie jakosciowym tego szkła.

Domyślnie

Nie mam dostępu do Nikkora 17-55 a porównywanie z Nikkorem 35/2 to chyba nie jest dobry pomysł,co wy na to ? dostępu do
    internetu jutro nie będzie,może ktoś z szanownych koleżanek i kolegów podeśle zdjęcie na szybko jakieś bateryjki na 55mm/2.8,
    będę miał jakieś porównanie, [email protected], proszę pomóżcie nowicjuszowi !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J51 Zobacz posta
    No tak, ale jak sprawdzic czy AF-S działa poprawnie
    Są tylko 2 opcje - albo trafia albo nie trafia i albo pracuje albo nie (ale to już w ogóle wersja hardcore bo wtedy mamy manuala )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Wielkie dzięki wam koledzy, na was zawsze mozna liczyć, mam nadzieję że dobrze wybiorę, życzę zdrowych i wesołych Świąt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    no to żeby HSM w Nikkorze działał poprawnie to musi być cud bo to Sigma ma HSM
    hihi...
    Przejezyczenie, chodzilo mi oczywiscie o swm :P

Uprawnienia umieszczania postów