Jak to test z tym mapowaniem matrycy? Na moim D60 mam dwa piksele, które świecą na biało i jeden świecący na czerwono. Czy jest sens jechać na to mapowanie czy poczekać (może się ich więcej pokaże)? Może już ktoś jest po takim zabiegu?
Szukaj
Jak to test z tym mapowaniem matrycy? Na moim D60 mam dwa piksele, które świecą na biało i jeden świecący na czerwono. Czy jest sens jechać na to mapowanie czy poczekać (może się ich więcej pokaże)? Może już ktoś jest po takim zabiegu?
N
Ja tam mam ich duuużo, szczególnie na ISO1600Wg mnie nie ma sensu jechać, a jak będziesz kiedyś przejazdem w Wawce to podejdziesz i zrobią...
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Dzięki za szybką odpowiedź i radę. U mnie jeden świeci niezależnie od ISO. Reszta - różnie.
N
Na odbitkach i tak nie widać a jak Ci przeszkadzają, to zawsze możesz je występlować później w obróbce.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Nawet bym nie zauważył tych pikseli w moim D60 jakby nie jedno zdjęcie, które mocno powiększyłem. Tak więc mam trzy sztuki ale nie przeszkadzają. Być może jest już więcej ale ciężko znaleźć, no i mam to gdzieś.Jak dobrze skadruję to nie muszę wiele powiększać i ich nie widać. A jak trza koniecznie, to tak jak Maciek napisał - drobny retusz i jest git. Prościzna...
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
velaskez i SlaWasII - dzięki za dobre słowa. Po takiej lekturze i ja je właśnie olałem.
Pozdrawiam
N
Mi pierwszy HOT wyskoczył po 4 zrobionym zdjęciu.....a kolejny po 1500 klapnięciach.....Dzwoniłem do serwisu i zaprosili mnie na mapowanie.....oczywiście specjalnie się nie wybiorę ale zastanawiam się czy po mapowaniu te same pixele znów się nie pojawią..... Wiecie co może o tym??????
| Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910
Oczywiscie, ze sie pojawia. Taka charakterystyka matryc cyfrowych...byly hoty, sa hoty i beda hotyAmen.
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Skontaktuj się z nami