Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: D60

Domyślnie

ma wlasny naped, co prawda przyszlo teraz na mysl,zeby sprobowac przelaczyc na manuala i poprobowac,ale jednak wolabym pstrykac na AF.tylko zastanawiam sie dlaczego tak mi losowo te zdjecia wychodza, mimo ze aparat sygnalizuje dobra ostrosc.Mam jeszcze pytania, otoz interesuje mnie czy da sie zrobic np takie szybkie zdjecie i zeby bylo ostre(wiem ze to chyba glupie pytanie)

Domyślnie

aha i dlaczego lapie mi ostrosc np nie na twarzy ale na okularach ??

Domyślnie

Moze inaczej, chcac wykonac zdjecie osoby, chcialbym ze cala ta osoba byla ostra a nie tylko np glowa

Domyślnie

To pobaw się przysłoną oczywiście zwiększ wartość
    D7000 i parę słoików
    Forza Motorsport...

Domyślnie

Tak tez przypuszczalem wiem ze od f8

Domyślnie

Akurat tu nie chodzi o to czy f8 czy f7.1. Im mniejsza dziura (wartość liczbowa przesłony większa) to zyskujesz głębię ostrości. Czyli więcej płaszczyzny obrazu jest ostra. Poczytaj tam, przyda Ci się.

Dla przykładu na ogniskowej 300mm i przesłonie f5.6 dla obiektu odległego o 3m masz ostrość o głębokości 2cm.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 06-04-2009 o 18:51
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

dzieki. zwiekszajac wartosc liczbowa uzyskuje wieksza glebie ?

Domyślnie

Tak, masz tu jest fajny licznik, gdzie możesz obliczyć głębie w zależności od ogniskowej, przesłony i odległości obiektu od aparatu.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

No tak, trzeba by to postudjowac, bo to moze rozwiazac moje problemy,mowiles jeszcze o kadrowaniu z tamtych moich zdjec, co zrobilem zlego w tym kadrowaniu ?

Domyślnie

Tylko na pierwszym zdjęciu. Na początek proponuję mniej udziwnione pozy Bo ręka zasłoniła całą twarz. Reszta może być.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów