Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Krótkie pytanie odnośnie warstw w PS

Chciałem Was zapytać co mogłem przestawić albo czy to ma na coś wpływ - otóż normalnie w warstwach korekcyjnych mamy takie "kropeczki" (takie jak na 1 obrazku) i takie miałem jeszcze wczoraj - ale przy obróbce kolejnego foto zauważyłem że mam już "wykresiki" jak na obrazku 2...

Nie mogę dojść do tego czy to ja gdzieś coś przestawiłem i czy to ma na coś wpływ? Pierwszy raz mam taką "zwiechę" w PSie bo zawsze wszystko jakoś potrafiłem sobie znaleźć

Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

może to

bombel
    Gość

Domyślnie

Nic nie przestawiłeś. PS sam sobie dobiera co wyświetlać w zależności, czy podgląd layera (ikonka krzywej, levelsów, itd) mieści się w określonym polu.

Mówiąc na chłopski rozum - jak obrazek ma proporcje pionowe i kwadratowe - to jest ikonka z krzywymi. Im bardziej płaski, tym mniej miejsca na podglądzie i od pewnej proporcji zamiast krzywych pojawia się kółko.

Domyślnie

Kółko czyli miniatura warstwy dopasowania, taka sama jak na dole palety warstw.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi a w szczególności bombel'owi (jeśli tak można to odmienić ) - paleta opcji warstw została przejrzana już na samym początku - dziś obrabiałem kolejne i faktycznie - jest ono poziome i są "kółeczka" a wczorajsze przy którym pojawiły się wykresy było pionowe bo wiem że w opcjach warstw są opcje wyświetlania ale nie myślałem że PS sam sobie dobiera jeszcze raz dziękuję
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Uprawnienia umieszczania postów