Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Orne pole

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Orne pole

Dzisiejszy poranny spacer

krytyka wskazana bo na niej sie najwiecej ucze , piszcie co poprawic

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaza67 Zobacz posta
    krytyka wskazana bo na niej sie najwiecej ucze , piszcie co poprawic
    Szczerze to na tym zdjęciu nic się nie da poprawić. Po prostu staraj się znaleźć jakiś bardziej fotogeniczny obiekt. Coś z jakimś elementem estetyki. Wiem, estetyka jest subiektywna, ale nie sądzę aby się znalazło dużo ludzi którzy by znaleźli estetykę w przypadkowo pokazanym żółto-brązowym zaoranym polu.

Domyślnie

Ten obrazek jest mdły - ani niebo, ani ziemia nie mają jakiegoś konkretnego nasycenia. Wiem - może "tak wtedy było", ale wg mnie było to przeciwskazanie do wykonania zdjęcia.
    Krzysztof Paszkiewicz

kulten
    Gość

Domyślnie

Jest poprawnie ale bez szału .

Domyślnie

kulten Jest poprawnie ale bez szału .
    kulten czyli zaczynam obierac pomalu dobry kierunek

Domyślnie

Obiekt wcale nie jest niefotogeniczny jak napisał Swiatlo, motyw zaoranego pola często był wykorzystywany i da się z niego uzyskać interesujący obraz. Jednak w przypadku Twojej fotki mz. nie zagrało światło, spróbuj wybrać się w to samo miejsce o innej porze dnia. Zazwyczaj najlepszymi momentami są pierwsze godziny po wschodzie i przed zachodem słońca, aczkolwiek tylko ZAZWYCZAJ.
    Fujifilm X-E3 23/2

Domyślnie

mi zdecydowanie nie pasuje kadr. gdyby było panoramicznie i szeroko, to kto wie...no i kontrastu wg. mnie za mało.

Domyślnie

Podpisuję się pod tym co mówi David,..tak naprawdę nie ma niefotogenicznych tematów co już dawno udowodniono,..w Twoim przypadku kadr wcale nie jest taki zły,..zawiodło nieciekawe światło.

kulten
    Gość

Domyślnie

Jeśli używasz PSa to zajrzyj do March color, tylko delikatnie byś nie przesadził z podbijaniem koloru. Tak jak pisze Erde kontrast większy też by się przydał. Porę focenia lub panujące światło złe nie było sądząc po kontraście.

Domyślnie

Dzieki wszystkim za wypowiedzi nastene zdjecia beda juz z uwzglednieniem waszych podpowiedzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów