Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Domyślnie

S4INT & sokrates - dzięki za komentarze.
    Beskid Niski jest również sympatyczny - nie wahaj się sokrates i uderzaj w plener Górskie klimaty to nie tylko granie, żleby i szczyty tatrzańskie - sztuką jst pokazać te mniejsze, niepozorne górki A odnośnie Pentax'a - cóż - miałem i był super - to tyle - nie jestem jakoś uzależniony od marki aparatu. Zdjęcie można i puszką z konserwy zrobić (w przenośni oczywiście) To robienie zdjęć daje mi radość - większą niż ocenianie kto, czym i czy lepszym czy gorszym zdjęcia robi. Zresztą jestem amatorem - nie interesują mnie zbytnio niuanse techniczne aparatów - mam taki na jaki mnie poprostu stać

10. Sam ale nie samotny.
    Nikon D60 + 105 mm + 1/15 s + F8 + ISO 100 + M

11. "Survivor"
    Nikon D60 + 92 mm + 1/10 s + F8 + ISO 100 + M

P.S. Przy robieniu tych zdjęć korzystałem z kalkulatora "Photographer's Screwdriver" - dostępnego na komórkę.

Domyślnie Krajobrazy - amatorsko

Ten pierwszy jest zawodowy. Ten drugi amatorski. I to nie prawda, że plus i minus daje minus. W tym przypadku to jest duży plus.

Domyślnie

Proac150 dzięki za opinię.
    jchyra przyznam, że nie bardzo rozumiem sedno Twojego komentarza, ale to może przez świąteczne roztargnienie

12. W stronę słońca
    Nikon D60 + 105 mm + 1/320 s + F8 + ISO 100 + M

13. Polna nierównowaga.
    Nikon D60 + 18 mm + 1/250 s + F8 + ISO 100 + M

14. Przestrzenie
    Nikon D60 + 105 mm + 1/30 s + F9 + ISO 100 + M

Zapraszam do oglądania i komentowania - albo tylko do oglądania - jak kto woli

Domyślnie

O! 8 to mój klimat... ujął bym ociupinkę dołu i zdjął bym lekko zielonego, bo ta trawa wyszła jakaś taka... dziwna...

Co do 10, 11, 12 to imho kadrowanie takich zyjątek "od góry" nie zawsze jest korzystne (w 90% przypadków nie jest) dlatego warto zawsze zejść do poziomu gleby i pyknąć fotkę z takiej perspektywy. Na 12 jeszcze się to jakoś broni (kwiatek w mocnym punkcie) ale na 10 i 11 już nie bardzo... . Staraj się używać jak najmniejszej głębi ostrości tak aby elementy tła były jak najbardziej "rozmyte" i nie odciągały uwagi od tematu zdjęcia. Przykładem jest 11 gdzie mi wzrok ciąży nie tyle w strone tego "zielonego czegoś" co w stronę tego wielkiego badyla co przecina kadr w prawym górnym...

Udany debiut to fakt... pracuj dalej
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ładne fotki. Nie ukrywam, że otwierałem kolejne z wielkim zaciekawieniem...
    Pozdrawiam
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławomirowski Zobacz posta
    jchyra przyznam, że nie bardzo rozumiem sedno Twojego komentarza, ale to może przez świąteczne roztargnienie
    Po prostu piękne zdjęcia robisz, ale nie równe. Jedne leprze, wspaniałe a drugie słabe. Ja widzę tylko te ładne i to jest ten "plus"

Domyślnie

Z kolejnych przedstawionych wybieram 8 i 9. Ósemka jest po prostu piękna, motyw "rozstrzelonego" światła w takim wykonaniu chyba nie może się nie podobać W dziewiątce widzę umiejętnie rozłożone plany, a urzeka mnie wyrazistość pierwszego w zestawieniu ze stopniowym zamgleniem kolejnych - fotografia ma dzięki temu ciekawą atmosferę.
    Spośród "kwiatków" spodobała mi się 12, chyba ze względu na tło, które w przypadku 10 i 11 jest dla mnie wyraźnie mniej atrakcyjne. Jeśli chodzi natomiast o stricte krajobrazowy "chrzest" Nikona to:
    13 nie jest zła, ale wyraźnie odstaje od poprzednio zaprezentowanych przez Ciebie prac. Jest to po prostu poprawnie zrobione zdjęcie, które jednak niewiele przekazuje.
    14 jest ciekawa, choć kadr dla mnie nieco przeładowany - widziałbym dół "w komplecie", i mogłoby się to wg mnie odbyć kosztem nieba bez najmniejszej szkody dla zdjęcia. Dodałbym też odrobinę kontrastu tu i ówdzie, aby podkreślić różnice między poszczególnymi planami, a także zlikwidował "zaniebieszczenie".
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

kronos28, Radek_1, jchyra, Fremen Każdą opinię czytam z uwagą, więc dziękuję bardzo za komentarze.

15. Lato w Beskidach.
    Pentax K10D + 18 mm + 1/125 s + F9 + ISO 100

16. Lato w Beskidach II.
    Pentax K10D + 18 mm + 1/125 s + F9 + ISO 100

16. Przedstawienie w lesie.
    Pentax K10D + 18 mm + 1/13 s + F3.5 + ISO 400

Komentarze i opinie mile widziane.

Domyślnie

No cóż - widać przejadłem się tematycznie - pewnie zanudzam bo monotonne te moje amatorskie wypociny. Dziękuję za wszystkie komentarze i opinie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów