Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Domyślnie Krajobrazy - amatorsko

Pierwszy mój post w galerii, więc witam wszystkich.

Stałem się posiadaczem Nikona D60, do którego wybrałem obiektyw Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR. Chciałbym pokazać w tym wątku swoje zdjęcia - robione czysto amatorsko - aparatem, który mam od 3 dni. Wszelkie uwagi, komentarze i rady - mile widziane.

1. Przedwiośnie babiogórskie.
    30 mm + ISO 100 + 1/250 s + F11

2. Jeszcze bez zieleni - las na południowym stoku Ostrysza (707 m)
    18 mm + 1/400 + F8 + ISO 200

Zapraszam do oglądania i komentowania

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy przedtem robiłeś zdjęcia, ale jeśli są to Twoje pierwsze to gratuluję. Widać że myślisz o kadrze, że nie stajesz i nie walisz przypadkowego zdjęcia bo akurat "ładny widoczek". Widać że kadry są zaplanowane i przemyślane, jeden i drugi idą po przekątnej co dodaje dynamiki.
    Pierwsze zdjęcie jest oparte na motywie warstw jedna za drugą i jest bardzo dobrze skomponowane.
    Drugie jest minimalistycznym zdjęciem ściany lasu - też świetnie pokazanym - od dołu na szerokim kącie po skosie. Daje to znakomitą dynamikę i perspektywę. Nie ma elementów zbędnych, ma ciekawe linie, i choć pokazuje dość nieciekawy las w surowych nieatrakcyjnych kolorach, to samą bardzo dobrą kompozycją podnosi walory estetyczne pokazanej sceny.
    Nie wierzę że to Twoje pierwsze zdjęcia. Widać że masz kompozycję w małym palcu.

Domyślnie

Niezły debiut!
    Na 1. ciachnąłbym tylko trochę dołu, 2. poprawna, ale z racji pory roku las nie prezentuje się w pełnej okazałości, dlatego mz. jest średnia.

P.S. Bardzo interesujący avatar, jeżeli również Twojego autorstwa to dawaj na forum.
    Fujifilm X-E3 23/2

Domyślnie

swiatlo dziękuję za dobre słowo - miło, że potrafisz dostrzec moją amatorską wizję w pokazanych zdjęciach.

david nie jestem pewien czy to dopuszczalne - wspomniane przez Ciebie zdjęcie z avataru to twór Pentax'owy - zamieszczę - może się spodoba.

3. Tatry.
    Pentax K10D + 55 mm + 1/200 + F14 + ISO 100 + AV

Dziękuję za obejrzenie zdjęć - czekam na dalsze komentarze i opinie !

Domyślnie

Trójka rewelacyjna. Dodałbym jednak może trochę kontrastu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławomirowski Zobacz posta
    david nie jestem pewien czy to dopuszczalne - wspomniane przez Ciebie zdjęcie z avataru to twór Pentax'owy - zamieszczę - może się spodoba.
    Nic mi o tym nie wiadomo, aby regulamin uległ zmianie i nie pozwalał zamieszczać fotek zrobionych nie Nikonami, wiele jest tutaj osób które siedzą w innych systemach i w niczym to nie przeszkadza. Więc jeśli posiadasz takowych więcej to spokojnie wrzucaj.

Tatersy najlepsze, jest klimacik, dobry kadr.
    Do zobaczenia na szlaku
    Fujifilm X-E3 23/2

Domyślnie

3 bardzo ładne
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

1 i 3 fajne. Góry i śnieg to piękne połączenie...
    nikon DeMilion ancior.ownlog.com

Domyślnie

extra debiucik, gratulowac

BTW jedyneczka leci lekko w lewo
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Bardzo dobrze 3 najlepsza dla mnie.
    Pozdro. Wojtek

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów