Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Sentymentalnie...

Z racji zmiany sprzętowej wybrałem się wczoraj na szybki plener. Postanowiłem że pierwszy kadr D700 zrobię w tym samym miejscu co D70. To samo miejsce, to samo ujęcie. Inna pora dnia.

1. D70 + N 18-70. Pierwszy plener z cyfrą. Pierwszy plener z Lubelską grupą Nikona "Eikona". Wtedy jeszcze bardzo liczną. Niestety czasy się zmieniają i ludzie niestety też. Wtedy praktycznie nie miałem zielonego pojęcia o foceniu. Fote zrobiłem w RAWie i nie miałem pojęcia jak go otworzyć. Obrabiałem w Picture Project. Coś tam przykadrowałem, kliknąłęm "sepia" i "wyostrz" No i fota obrobiona Do dziś mam ją na imageshacku Wygląda dokładnie tak samo:

2. Nikon D700 i T 28-75. Tak jak pisałem. To samo miejsce, ujęcie to samo. Praktycznie nie ruszany jpg.

Mam nadzieję że D700 będzie spisywał się równie dobrze co D70 i da mi tyle samo radości z fotografi. Bo przecież o to w tym wszystkim chodzi. A z kim mam się podzielić tym wszystkim jak nie z Wami szanowni koledzy i koleżanki z forum

Pozdrawiam
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

jakoś 1 lepsze
    znaczy że cuda na patyku w postaci sprzętu nie zawsze zagwarantują że będzie lepiej

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Mz te z d70-tki jest lepsze w kazdym razie gratulacje nowej plastycznej puchy
    D700 16,17-35,35

ramicx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    ...

Mam nadzieję że D700 będzie spisywał się równie dobrze co D70 i da mi tyle samo radości z fotografi....
    Na pewno, a nawet więcej

kulten
    Gość

Domyślnie

Lepsze to z d70tki moim zdaniem no ale to dzięki obróbce, czy przypadkowej czy nie, wyszło lepiej. Tak więc emfaza pełnej klatki przygaszona hehe. Choć obie foty łaczy jedno: leci w prawo. Poza tym to z d700tki jest na pewno poprawne (poza horyzontem ).

Domyślnie

ja potrzebowałem dwa m-ce na przekształcenie mojego sposobu obrabiania zdjeć z D200 na D700 - inne wszystko więc trzeba czasu ale potem, zobaczysz sam - gratuluję zakupu

Domyślnie

Nie obraź się, ale mi też pierwsze zdjęcie z zamierzchłych czasów wydaje się lepsze... Dużo ostrzejsze i to nie tylko przez kontrast.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

To nie chodzi które lepsze. Poprostu sentymentalnie chcialem rozpocząć plener w tym samym miejscu Z d700 miałem o niebo gorsze warunki niż wtedy z d70 Nie to żebym sie bronił ale tak tylko informuję
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Konwersja i kierunek swiatla zrobily swoje,
    ale jakosc obrazowania to mi akurat z 700 bardziej podchodzi.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Uprawnienia umieszczania postów