zdecydowanie nr3
świetna konwersja do bw
Szukaj
zdecydowanie nr3
świetna konwersja do bw
| Nikon |
dziekuję wszystkim za komentarze - widzę ze opinie sa podzielone, ale fajnie ze kazdy moze znależć coś dla siebie
(zapewne są i tacy którym ta fotka nie będzie się podobać ) ale jak napisałem w wątku, wszyscy jesteśmy rózni
stąd taki różny odbiór
wszystkiego dobrego z okazji Wielkiej Nocy![]()
A mi się podoba nr 2 - najbardziej...i nie będę się doszukiwał podtekstów, niedociągnięć czy czego tam... już dawno z tego wyrosłem
Jest gitara i o to chodzi
I również wesołych Świąt![]()
hm, w 3 kurtka mi sie zdecydowanie nie podoba, w jedynce taka miekkosc nie podchodzi, ale nr 2 mi do gustu jak najbardziej przypada!![]()
I- wesołych![]()
ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
tomaszpietrek.carbonmade.com
To dziecko wygląda jakby było zmuszone do pozowania....mina "modelki" na nie
Nikon
Wypowiadam się tu bardzo rzadko, bo fotografia ludzi to nie dla mnie - nie czuję jej. Natomiast oglądam zdjęcia tu publikowane i podziwiam, tych, którzy potrafią zrobić zdjęcie drugiej osoby i oddać jej emocje. I powiem, że widziałem wiele idealnych zdjęć z ostrością "w punkt", które kompletnie do mnie nie trafiały. Były może i perfekcyjne ale "puste" w przekazie.
Dla mnie fotografia człowieka, musi nieść ze sobą emocje pomiędzy fotografem a modelem, w innym przypadku jest to dla mnie zdjęcie paszportowe.
A patrząc na zdjęcia Janusza mogę powiedzieć tyle: nie wiem czy ostrość jest super dokładnie w punkt i szczerze mówiąc znacznie mniej mnie to obchodzi, niż fakt, że przy tym zdjęciu czuć to coś, co powoduje, że jest to właśnie coś więcej niż tylko pstryk.
Dla mnie bardzo dobra fotografia.
Czarny Rycerz zawsze zwycięża !
No tak zgadles co mialem na mysli...:P A nie pomyslales po prostu ze ona na tym zdjęciu jest smutna? Mi sie to skojarzylo z tym, że chcesz robic dziecku zdjecie, ale ona nie za bardzo na to ma ochote. Tak to dobieram, a chyba jestem z jednym z odbiorców tej fotografii jeżeli ja tutaj publikujesz więc mam do tego prawo. Tym bardziej, że nie pisze "to jest do bani" tylko uzasadniam swoją opinię. No chyba, że zamiarem bylo uwiecznienie smutnej dziewczynki.
Dla mnie spacer i zdjęcia na nim raczej kojarza sie z radoscia, a tutaj odbieram to zupełnie inaczej. Nie wiem dlaczego sie oburzasz, ponieważ uzasadniłem swoja wypowiedz i mysle, ze nie jest ona bezpodstawna. Mozesz się z nia nie zgadzać, ale prosze o nie traktowanie jej z góry w stylu "koleś nie pisz bo jak takie cos czytam to bla bla bla...."
Nikon
jamirq - smutna modelka a "zmuszona do pozowania" to dwie różne opinie, jest smutna, a raczej zamyslona ale nie zmuszana do pozowania - piszmy bardziej precyzyjnie unikniemy nieporozumień
jezeli napiszesz ze zdjecie Ci się nie podoba - zrozumię, bo nie musi prawda, kazdy ma inną wizję zdjecia, obrobki i to jest zrozumiałe
pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami