Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Ze spaceru.....

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dla mnie zdjęcie to jest absolutna wspaniałość i mistrzostwo świata. To w tym, Janusz, jesteś najlepszy.
    Ja wiem, że niektórzy zawsze się będą dopatrywali jakichś włosków tu i tam, rozdzielą każdy włosek na dziesięcioro, gdzieś tam się dopatrzą jakiegoś małego cienia czy niepotrzebnego światełka, dla nich żadne zdjęcie nie będzie wystarczająco dobre, aby gdzieś tam jakiegoś kompletnego nonsensu się nie dopatrzyli, a to tylko w tym celu, żeby mogli się wykazać kompletnym ględzeniem i marnotrastwem internetu. Zaraz się będą dopatrywać jakichś elementów na korze drzewa, że jakiś guzik nie leży w odpowiednią stronę. Oni psują powietrze tak, że tutaj się nie da w ogóle oddychać. Oni zatrują wszystko. Oni istnieją tylko i wyłącznie w tym celu, aby truli i truli.

Co do zdjęcia, to powiem że zdjęcie jest niesłychanie smutne. To dziecko ma w oczach jakieś smutne pytanie. Ono czegoś nie rozumie i nie wie, dlaczego nikt na to pytanie nie ma odpowiedzi. To zdjęcie jest jedną wielką i głęboką emocją. Ja czuję, że to dziecko patrzy właśnie na mnie i mnie zadaje to swoje smutne pytanie.
    Cudowne zdjęcie, i nie do albumu, ale tutaj na galerię.
    Pięć gwiazdek ode mnie.

P.S. Ktoś tam znowu gada o jakiejś ostrości. Znowu to samo ględzenie. Ostrość służy temu, aby zdjęcie miało prawidłowy odbiór. Tylko i wyłącznie w tym celu. Jeśli zdjęcie więc ma odbiór, to doszukiwanie się gdzieś jakiejś nieostrej rzęsy jest po prostu niebezpiecznym zboczeniem i powinno być tępione w zarodku.

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    jak dla mnie to ostrosc poszla gdzies w kosmos, a na pewno nie na oczy... przez co calosc nie wyglada za dobrze

fotka slaba
    Po takich komentarzach to odechciewa się oglądać zdjęcia, odechciewa się przebywać na tym forum, odechciewa się w ogóle fotografować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Po takich komentarzach to odechciewa się oglądać zdjęcia, odechciewa się przebywać na tym forum, odechciewa się w ogóle fotografować.
    Czy Ty aby nie przesadzasz... czy ja nie moge na forum napisac wprost co mysle o zdjeciu.

Po drugie prosze nie snuc teorii o doszukiwaniu sie na sile ostrej rzesy. Po tym jak harb do mnie napisal na PM uzasadnilem mu dokladnie i merytorycznie moj punkt widzenia i sprawe uwazam za zamknieta. Wiec prosilbym o nie bicie piany w tym temacie.

@harb

Druga fotka podoba mi sie bardziej, przyciemnienie tla i zaakcentowanie modelki powoduje, ze jest punkt zaczepienia, czego mi na pierwszej fotce brakowalo... bo tam bylo plasko oswietleniowo, a miekkosc czy tez nieostrosc dodatkowo to wrazenie potegowalo i brakowalo mi punktu zaczepienia... takiego zeby oko widza po spojrzeniu na fotke od razu kierowalo sie tam, gdzie powinno.

Domyślnie

nzapisał kichu1979
    ......Po tym jak harb do mnie napisal na PM uzasadnilem mu dokladnie i merytorycznie moj punkt widzenia i sprawe uwazam za zamknieta. Wiec prosilbym o nie bicie piany w tym temacie......

wiesz odnoszę wrazenie ze na siłe bronisz swego zdania , nad zdjeciem po jego wstawieniu napisalem tak
    .....czy nadaje się do albumu ?
    Sądzę ze sie trochę zagolopowałes z ocena tego zdjęcia tym bardziej ze w wersji pierwotnej przed edycją komentarz brzmiał jeszcze surowiej - prawda
    po drugie jak słusznie zuwazyłes napisałem do Ciebie na PM, to Ty nie wiedziec dlaczego upubliczniłes tę dyskusję gdybym chciał odpowiedzieć Ci w wątku napisałbym do Ciebie otwartym tekstem, odpowiedziałem tutaj ale dopiero gdy Ty przeniosłes dyskusję do wątku - nie miej teraz pretensji ze inni pisza co myślą o zdjęciu mają do tego takie samo prawo jak i Ty - wypowiedzieć swój osąd, ustosunkować się

dla mnie czy wersja pierwsza czy druga zdjęcia ma swoja wartość i Twoja opinia nie zmienia mojego zdania, ja nadal uwazam ze zdjęcie jest wystarczajaco ostre a tytuł jest nieadekwatny i powinien brzmieć "Rozmarzona"
    tak czy tak przypominam ze zdjęcie jest wątku albumowym, i tutaj obowiazują trochę inne kryteria ocen - nikomu niczego nie odejmujac

serdecznie pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    po drugie jak słusznie zuwazyłes napisałem do Ciebie na PM, to Ty nie wiedziec dlaczego upubliczniłes tę dyskusję gdybym chciał odpowiedzieć Ci w wątku napisałbym do Ciebie otwartym tekstem
    Pisales zarowno na PM jak i wdales sie w polemike tutaj, wiec odpowiadalem tu i tu (na pm dokladniej, tu ogolniej). Sila rzeczy argumenty musialy sie powtarzac, bo rozmawialismy o tym samym.

Zdania bronie, w koncu je mam, a ze sie nie do konca zgadzamy to oczywiscie inna sprawa. Szanuje Twoje zdanie, mam swoje. Ciesze sie jednoczesnie, ze udalo nam sie grzecznie i kulturalnie wymienic poglady. Nie o to tez chodzi, zeby sobie cos wzajemnie udowadniac... jesli pod wplywem tej rozmowy/wymiany opinii kazdy z nas na jakies nastepne zdjecie spojrzy z troche innej niz dotychczasowy punkt widzenia to mysle, ze cos z tej rozmowy pozytywnego dla kazdego z nas wyniklo. I tyle.

Natomiast argumenty swiatla, ze po takiej opinii odechciewa sie fotografii uwazam po prostu za niepotrzebne bicie piany w temacie...

rowniez pozdrawiam

PS. Do albumu oczywiscie jak najbardziej sie nadaje...

Domyślnie

Panowie tu tak się przekomarzają, że mało kto odważy się napisać jeszcze o tej fotografii
    Janusz chłopie, śliczną masz tą wnuczkę, potrafisz wykorzystać te kilka sekund cierpliwości dziecka do pozowania w fotografii.
    Jeżeli miałbym wybrać to wolę wersję nr 2.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

ja sie nie boje.
    technicznie super, jednak mi osobiscie ulozenie glowy z pniem z niej wychodzacym troche nie lezy.
    jak masz czas czasami sprawdz inne opcje i inne pozy. jak nie masz, to do albumu i tak jak znalazl.
    Andrzej

Domyślnie

Piękne GO, kwadrat mi pasuje, piekne swiatlo. Ale ja bym chciał to zobaczyć w BW. Dlaczego, bo dziewczynka jest zamyslona, troszkę jak by smutna ( albo zniecierpliwiona ) sam nie wiem, a BW ukierunkowało by jeszcze odbiór emocji da sie zrobić??

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

napisał Ami
    ...ja bym chciał to zobaczyć w BW...

3

proszę, ale trochę w innej tonacji

Domyślnie

No i o to mi chodziło, pięknie i znikneły lekkie przebarwienia od światła na twarzy i jest super! Klasa. Świetna konwersja.

Pozdrawiam,

AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

wer. 1 - brakuje mi tej wyrazistości na oczach - niestety.
    wer. 3 - kontrast na kurtce fatalny... nie wyszło moim zdaniem (wiadomo, że moim ale podkreślam dla tych co chcieliby pisać, że nie mam monopolu na rację).

Dwójka najciekawsza, bardzo dobra.
    Przyłączam się do gratulacji wnuczki
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów