Witam, dzis złożyło sie akurat tak ze w pracy musialem zrobic ponad 1500 zdjęć. Wszystko ladnie robilem zdjecia pisalo ze zrobilem 1500 wszystko sie zgadza.
Przychodze do domu zgrywam zdjecia na kompa poprzez moj komputer i nagle podczas przegrywania ciekawostka
pliki sie nazywaja np. DSC_0001 a nastepny DSC_0001 (1) itd.
Nagle moje zdziwienie ponowne zdjecia sa do DSC_0999. Te podwojne zdjecia byly akurat do 500 wiec stwierdzilem ze aparat zapewne po DSC_0999 zaczal od nowa ale z tymi cyframi w nawiasie.
Jakiez moje zdziwienie bylo gdy sie okazalo ze te zdjecia z cyframi w nawiasie byly kopiami tych bez nawiasu i okazalo sie ze stracilem 500 pierwszych zdjec !!!!! bylem wsciekly okrutnie, oproznilem aparat ze zdjec, odlaczam od kompa, wlaczam aparat a tam sie pojawily nagle zdjecia ktorych wczesniej nie bylo, ucieszylem sie bo mowie odzyskalem te stracone zdjecia, ale niestety ..... tylko ich czesc byla.
Ostatecznie stracilem okolo 200 zdjec.
Podsumowujac w skrocie, aparat po 999 zdjeciach potworzyl jakies kopie nastepnych zdjec wykonanych po 999 zaczynajac liczenie od 0, a te zdjecia pierwsze byly jakby kasowane(zastepowane) nowymi.
W sumie z moich 1500 zdjec zostalo 1300+jakies kilkaset kopii.
W czym problem ???? mam karte 8 giga i miejsca bylo jeszcze sporo, numerowanie mam zawsze od 0.
Najgorsze to ze stracilem 200 zdjec ktore zniknely.
Co dokladnie daje wlaczenie opcji kolejne numerowanie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami