Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Pocket Wizard vs. Elinchrom EL-Skyport - RÓZNICE

Witam, napiszcie czym sie roznia te wyzwalacze. Procz ceny oczywiscie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerrybb1 Zobacz posta
    Pocket Wizardy mają dużo większy zasięg i są bardziej wytrzymałe (obudowa). Ze Skyportami trzeba się obchodzić delikatniej.
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

pockety też są zrobione z cienkiego plastiku, do tego pockety wyzwalają z prędkością 12 klatek na sekundę a nie wiem jak skyporty

Domyślnie

Nie wiem czy jest komuś potrzebny większy zasięg niż oferują skyporty... określił bym go jako większy niż potrzebny.

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto
    Wawa-Stare Bemowo

Domyślnie

Pockety sa na paluszki AA przez co sa wieksze
    Facebook // www.qczman.pl - kiedys zaktualizuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerrybb1 Zobacz posta
    Warto przeczytać http://www.studiowplecaku.pl/pocket-wizard-ii/
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bhk Zobacz posta
    Nie wiem czy jest komuś potrzebny większy zasięg niż oferują skyporty... określił bym go jako większy niż potrzebny.
    jak sobie przypomne to wkleje, widziałem zdjęcie gdzie pierwszy paln jest 2 metry od obiektywu a drugi pół kilometra dalej wszystko z oświetleniem błyskowym. Nie zapominaj też że pocketami da się również wyzwolić aparat i te 500m w pocketach to czasem za mało.

Domyślnie

Chodziło mi o normalne, codzienne zastosowanie, a nie testowanie które wyzwalacze odpalą z większej odległości. Foto o którym piszesz do przeciętnych nie należy, jeśli komuś będzie zależało na zasięgu, to będzie wiedział co wybrać O wyzwalaniu aparatu nie wiedziałem, ciekawa opcja.

Domyślnie

Skyporty czasem nie wyzwalają, duszą się jeżeli dystans między odbiornikiem a nadajnikiem jest... zbyt mały. Używają idiotycznych kabelków, którymi podpina się je do lamp, a kabelki te często się rypią. Mam Skyporty i używam, ale powoli przestaję się dziwić cenie Pocket Wizardów...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Uprawnienia umieszczania postów