Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Synagoga

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie Synagoga

Trochę szuflandia, bo zdjęcie jest jeszcze z października. Pokazuję, bo mam do niego stosunek wybitnie bezkrytyczny.

Tak więc, co myślicie?

Domyślnie

Lubię takie klimaty. Mnie się podoba. Mam tylko jedno ale - chyba przesadziłeś z winietą. Jak dla mnie jest jej stanowczo za dużo.
    No i obciąłeś trochę góry
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Za ciasno na górze jak dla mnie.
    D70, 50\1.8, 18-70\3.5-4.5, 70 - 300\4-5.6, Helios 58\2, SB 800

Domyślnie

Ja tu nie widzę nic ciekawego. Ot jest sobie budynek i ktoś mu zrobił zdjęcie. Jak dla mnie: do kosza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 36frames Zobacz posta
    Ja tu nie widzę nic ciekawego. Ot jest sobie budynek i ktoś mu zrobił zdjęcie. Jak dla mnie: do kosza.
    nie taki zwykły i dosc ładnie zrobiony wiec o koszu nie ma mowy - natomiast jest za ciasno u góry i to psuje odbiór

Domyślnie

Konwersja do BW jest ok, zdjęcie jest ostre i poprawnie naświetlone. Tyle dobrego. Reszta mi się nie podoba, subiektywnie. Aha oprócz tego, że zbyt ciasno u góry to zbyt ciasno z lewej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie

@ Yoora - silna winieta maskuje totalny brak nieba który wtedy zastałem. Niestety kiedy wróciłem w to miejsce spotkałem wieli żółty znak obiazd stojący mniej więcej w środku kadru, więc jak póki co nie mogę powtórzyć ujęcia. Póki co trwa już kilka miesięcy :P

@36frames - z lewej ciasno bo były tam naprawdę brzydkie rzeczy, jeśli dobrze pamiętam to dostawczy żuk i kolejny znak, więc szerzej się nie dało za bardzo.

@all - brak góry, który tak myślałem, że będzie bardzo przeszkadzał, jest przede wszystkim winą mojego kijowego kadrowania i tego już nie zmienię. Co więcej nie zostawiłem sobie miejsca na prostowanie, więc się zrobiło jeszcze gorzej. No cóż, cały czas się uczę

Dzięki za opinie bardzo pomagacie - przede wszystkim ustawić jaką taką poprzeczkę "uznawalności" własnych zdjęć - bo z tym mam wieczny problem, nie wiem czy jest wystarczająco dobre czy nie.

Uprawnienia umieszczania postów