Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Ok, JK, w takim razie zwracam honor, widocznie nie docaniełem ten dodatek do Draw'a.
    Wszystko zależy od tego do czego Szuwar tego softu potrzebuje.
    Rzeczywiście rozwiązanie z pakietem X3 jest fajne (JK oświecił mnie co do możliwości Photo Painta),
    bo mamy Draw'a, który daje nam fantastyczne możliwości do kreowania grafiki wektorowej (logotypy, ulotki, plakaty, foldery),
    no i w tej cenie Corel PSP daje tylko soft do obróbki fotografii.
    Co do wykorzystania Adobe PS, to muszę się zgodzić z acceptem (ale nie znam wersji 5.0.2).
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Już traciłem nadzieję a tu proszę: dyskusja na całego .

Tylko, że żaden z Was nie odpowiedział mi na pierwsze pytanie z pierwszego postu (na drugie sam sobie odpowiedziałem ) :

Co zyskam a co stracę przechodząc z :
    Corel Photo Paint 9.0 PL ..... na ..... Photo Psuja ale w wersji 5.0.2. (taką właśnie dostałem)
    Dodam, że RAW'y wołam w Nicon Capture i tak już zostanie.
    Oprogramowanie jest mi potrzebne do dalszej obróbki - tu słowa wyjaśnienia: mam na myśli standard czyli właśnie warstwy, kanały, kontrasty, jakieś wyostrzanie. Chodzi mi w tym pytaniu najbardziej o to czy jestem to w stanie zrobić w PS lepiej niż w PP oraz czy PS w tej wersji (5.0.2) daje mi jakieś możliwości obróbki niedostępne w PP w wersji 9.0?

Dodam jeszcze, ze PP znam dobrze, a PS praktycznie wogóle. Warto?
    Nie mam aspiracji, że muszę zdjęcia obrabiać w PS.
    Ostatnio edytowane przez Szuwar ; 07-04-2009 o 20:43

Domyślnie

Odpowiem Ci na to pytanie, jeśli zobaczę tego PS w wersji 5. Włożysz mi instalkę na jakieś serwer i podasz adres?

Pytanie jest myślę- tego typu: który program czujesz lepiej?
    Nie znasz PS- to popracuj w nim chwilę i zdecyduj się. Ty masz to wiedzieć. Nikt nie odpowie za Ciebie który z nich jest bardziej "suitable".
    Który jest bardziej przyszłościowy? Oba- nie sądzę, aby Corel przestał rozwijać swój produkt.
    Który jest ekonomiczniejszy? PP, bowiem Corel wychodzi z założenia, że mają program dla mas.
    Który jest lepszy? Ten, który znasz.
    Który ja wybrałbym na Twoim miejscu? Nie znam Cię, nie wiem co robisz i jakie masz predyspozycje. Ja już wybrałem- mam PS.

...ale podeślij instalkę piątki, to Ci wypunktuję.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów