Czy D50 ma możliwośc robienia zdjęć czarno-białych i sepii?? Grzebałam w weekend w ustawieniach i nie mogłem znaleźć.
Szukaj
Czy D50 ma możliwośc robienia zdjęć czarno-białych i sepii?? Grzebałam w weekend w ustawieniach i nie mogłem znaleźć.
www.acala.pl - Hodowla Terierów Tybetańskich
D50 +n18-70 +s apo dg macro 70-300 +extreme III
nie ma.
...
Tę zmianę możesz przeprowadzić jedynie softwarowo na etapie obróbki w PC.
Tą funkcję mają kompakty.
Pozdrawiam
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
d200 ma wb a d80 chyba nawet sepie
Owszem, ale mówimy o D50, a to ciałko tego nie potrafi.
Zresztą i po co, skoro te efekty i tak można uzyskać obróbką, którą i tak się przeprowadza.
Mało kto zanosi do LABU kartę prosto z aparatu.
Chyba ktoś, dla kogo szczególna atmosfera zdjęć nie ma znaczenia.
Pozdrawiam![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
D50 rowniez ma WB, nie ma natomiast BWZamieszczone przez ictus
![]()
[ Dodano: Czw 31 Sie, 2006 22:26 ]
zdziwilbys sieZamieszczone przez david555
![]()
Baw się świetnie absolutnie bez powodu.
Pracowałem przez ok. rok w zakładzie foto i może 5 % klientów mówiło coś w stylu "Tylko proszę puszczać bez obróbki, bo poprawiłem już trochę te zdjęcia". Generalnie ludzie przychodzą i nawet nie mają pojęcia o czym kolwiek, tylko robią zdjęcia i już.
A wracając do tematu, to zawsze się lekko uśmiecham na myśl, że ludzie kupują sprzęt za ponad 2000 nie poznając go dokładnie i potem nagle pada pytanie "Dlaczego ten cholerny aparat nie robi czarno-białych zdjęć?!?!"
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
A jak się uśmiechasz na słowa "dlaczego nie mogę kadrować na ekraniku?" -serio, to autentyk... Mi ręce opadły, no ale kumpel się trzy tygodnie upierał, ze chce kupić napewno lustrzankę...Zamieszczone przez Megazordon
to nie jest zwykle pytanie, jest to brutalne zderzenie z rzeczywistoscia, taki grom z jasnego niebaZamieszczone przez Megazordon
![]()
![]()
Baw się świetnie absolutnie bez powodu.
od momentu jak się pojawiła 330tka olympusa to juz to nie jest dziwne pytanie
d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600
Skontaktuj się z nami