witam serdecznie,
wreszcie odważyłem się dać kilka swoich zdjęć do oceny.
czekam na komentarze.
1.
2.
3![]()
Szukaj
witam serdecznie,
wreszcie odważyłem się dać kilka swoich zdjęć do oceny.
czekam na komentarze.
1.
2.
3![]()
oj chłopie, chłopie... możesz grzeczniej trochę?
proszę nie przerzucać na mnie swoich fobii i kompleksów, okij?
widzę, że kolega obeznany w temacie leków. już rozumiem dlaczego.
po to wystawiam fotki zeby się czegoś dowiedzieć i nauczyc. nie zloszczę się na piszących krytycznie o moich zdjęciach, bo wiele się od Nich nauczyłem, więc nie wciskaj mi dziecka w brzuch (nomen omen) Drogi Kolego...
prosiłeś o krytykę? więc ja grzecznie poprosiłem o to, zebyś napisał co Ci się w tych fotkach podoba?
Ty zamiast odpowiedzi rzucasz kalumniami w rozmówcę... bravo.
ładnie zaczynasz wizyte na Forum...
chcesz krytycznie, to proszę:
1.
- fatalny kadr
- złe światło
- bałagan z krawędziami w tle (odciągają uwagę od pierwszego planu) - trudno o bardziej krawędziaste tło...
- nieciekawa mina modeli
- poucinane kończyny
- cienie
- bardzo niekorzystnie Ją nam tutaj pokazałeś
2.
j.w.
3.
- zły kadr
- nieostrości
- zdjęcie mało estetyczne, wyglada jak brudne...
- zdjęcie glowy
resztę błedów przez litość zmilczę...
ps.
zamiast się tak pieklić, proponuję energię spozytkowac na poprawę warsztatu. masz co robić...
i nieco grzeczniej prosze...
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
slabiutkie zdjecia niestety
brak ostrosci balagany w kadrze....
poucinanae konczyny i bardzo slabiutkie kadry...
jesli chcesz pokazac ciaze w dobrym zdjeciu to zapraszam ... tu
http://www.digart.pl/zoom/2697664/Blogoslawiona.html
tym rzem zgodzie z nonnatusem choc osobiecie nie pamietam by on taki grzeczny zawsze byl jak to oczekuje od innych
pozdrawiam i obydwu panow zapraszma do apteki :P
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
jeśli chodzi o zdjęcia.. szczerze mówiąc nie są najwyższych lotów, błędy wytknięte przez poprzednika w pelni pokrywają się z moimi wrażeniami.. inna sprawa że podane to Ci zostało w mało atrakcyjny sposób, ale może kol. nonnatus musi odreagować to co często czyta pod swoimi zdjęciami.. bądź wyrozumiały
jedną modelkę już masz.. druga (drugi) już się pcha na ten łez padółpracuj nad techniką.. czytaj możliwie dużo i weź sobie radę hanibala do serca, oglądaj dużo zdjęć, a będziesz miał odnośnie do tego co robisz...
pozdrawiam serdecznie dobrego światełka życząc
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
dziękuje , bardzo teraz przynajmniej wiem co jest do poprawy. zdjęcia robię niedługo bo jakieś 5 miesięcy. ale będe się starał poprawiac technikę. wielkie dzięki.
RANY !!!! zwykłe fotki doprowadziły do takiej kłótni..... po co ??? zdjęcia nie są super nawet nie są dobre ale wydaje mi się że nie trza aż tak
ludzi do fotek zniechęcać, zrobił, pokazał i chwała mu za to że ma odwagę i chce się uczyć (wiem po sobie choć i tak fotograf ze mnie kiepski)
Kilka słów ode mnie dla wystawiającego: lektura, lektura, lektura, trening i znowu lektura, lektura, lektura, trening i będą efekty pozdro
kupa sprzętu i brak talentu
Jeżeli autor wątku uważa, że można coś jeszcze dodać, to proszę o info, odblokuję...a na razie zamykam.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami