A mnie się podoba takie miękkie i ciepłe
Szukaj
A mnie się podoba takie miękkie i ciepłe
Dzięki wszystkim za komenty - te przychylne i te mniejkonstruktywna krytyka wysoce wskazana
Będą, ale dopiero w niedzielę... co do kadru - przecież jeden wąski kadr można mieć
Jeśli powyższe zdjęcie nie jest portretem, a do dowodu z przyczyn formalno - technicznych się nie nadaje, to niczym nie jest.. czyżby ?? ;>
Ja nic dziwnego nie widzę, a zdj oglądałem na 3 monitorach... Może efekt o który Ci chodzi powstał przy ogólnym podciąganiu ekspozycji (wyciągnięte o 0.6 EV jeszcze z poziomu NEFa).. Trudno, jak się człowiek nie przewróci to się nie nauczy. Ale mi się tak podobaCo do ciuszka po raz nie chciałem, żeby wszystko było ostro, bo wyszło by za płasko. Usta - może i masz rację, widać trzeba było bardziej domknąć przysłonę (50mm, f 4/0), następnym razem to zrobię.
Generalnie tym razem miałem zamysł właśnie takiego miękkiego zdjęcia![]()
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Ogólnie mi się podoba, lubię takie ciasne kadrowanie, ale myślę, że jakbyś ciutkę bardziej przymknął to miałbyś ostrość w całym kadrze, bynajmniej u mnie włosy w LD i LG nie są ostre w porównaniu z resztą. Poza tym bym wystemplowałbym conieco na brodzie i na czole.
sorry ale moja prośba. Ogólnie się tutaj przyjęło, że jeśli już wrzucasz jakieś re to je najpierw przemyśl. A nie zmieniasz całkowicie treść po jakimś czasie, przez co wprowadzasz w błąd użytkownika któremu odpowiadasz. Wydaje mi się, że każdy się ze mną akurat w tym momencie zgodzi bo czytałem twojego posta jakieś 10 min temu i miał zupełnie inny, dużo łagodniejszy, wydźwięk.
Skontaktuj się z nami