Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Aga

Domyślnie

A mnie się podoba takie miękkie i ciepłe

Domyślnie

Dzięki wszystkim za komenty - te przychylne i te mniej konstruktywna krytyka wysoce wskazana

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Nie ma za co bić. Fajna dziewczyna. Może zdjęcie nie wygra żadnego konkursu, ale jako prezentacja dziewczyny to pierwsza klasa. Fajne bo dziewczyna naprawdę bardzo śliczna. Jak zdejmiesz okulary to wręcz modelka. Ale w okularach jest też super fajna, dodają inteligencji...
    Bardzo ładne oczy.... No no, zazdroszczę....
    Daj jej więcej zdjęć bo się zaczynam zakochiwać...

P.S. Ktoś woła że ciasno? Powiedz żeby się wypchał...
    Będą, ale dopiero w niedzielę... co do kadru - przecież jeden wąski kadr można mieć

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    coś dziwnego jest we wlosach...
    dwa: jakies nieostrości na ciuszku i polowie ust...

zdjęcia do dowodu nie są portretami. to mialem na mysli
    pozdr.
    Jeśli powyższe zdjęcie nie jest portretem, a do dowodu z przyczyn formalno - technicznych się nie nadaje, to niczym nie jest.. czyżby ?? ;>

Ja nic dziwnego nie widzę, a zdj oglądałem na 3 monitorach... Może efekt o który Ci chodzi powstał przy ogólnym podciąganiu ekspozycji (wyciągnięte o 0.6 EV jeszcze z poziomu NEFa).. Trudno, jak się człowiek nie przewróci to się nie nauczy. Ale mi się tak podoba Co do ciuszka po raz nie chciałem, żeby wszystko było ostro, bo wyszło by za płasko. Usta - może i masz rację, widać trzeba było bardziej domknąć przysłonę (50mm, f 4/0), następnym razem to zrobię.

Generalnie tym razem miałem zamysł właśnie takiego miękkiego zdjęcia
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ogólnie mi się podoba, lubię takie ciasne kadrowanie, ale myślę, że jakbyś ciutkę bardziej przymknął to miałbyś ostrość w całym kadrze, bynajmniej u mnie włosy w LD i LG nie są ostre w porównaniu z resztą. Poza tym bym wystemplowałbym conieco na brodzie i na czole.

Domyślnie

światło - weź się ode mnie odessaj. masz nowa krucjatę? jesteś żalosny w tym przelatywaniu po wątkach w których się udzielam i przewidywalnym odnoszeniu się do każdego mojego wpisu. jak poranione dziecko. masz coś do mnie to pisz na priv. a teksty typu: dureń, walnięty itp. o tobie świadczą nie o mnie.

nie napisałem tego, ze jest niczym. a ten sylogizm nie do końca jest logiczny,ale nie o tym...
    po prostu nie widzę tu emocji. portret ma pokazywać jakiś fragment duszy portretowanej osoby. tu chyba tego zabraklo...
    stad moje okreslenie do dowodu...
    sorry ale moja prośba. Ogólnie się tutaj przyjęło, że jeśli już wrzucasz jakieś re to je najpierw przemyśl. A nie zmieniasz całkowicie treść po jakimś czasie, przez co wprowadzasz w błąd użytkownika któremu odpowiadasz. Wydaje mi się, że każdy się ze mną akurat w tym momencie zgodzi bo czytałem twojego posta jakieś 10 min temu i miał zupełnie inny, dużo łagodniejszy, wydźwięk.

Domyślnie

światło - weź się ode mnie odessaj. masz nowa krucjatę? jesteś żalosny w tym przelatywaniu po wątkach w których się udzielam i przewidywalnym odnoszeniu się do każdego mojego wpisu. jak poranione dziecko. masz coś do mnie to pisz na priv. a teksty typu: dureń, walnięty itp. o tobie świadczą nie o mnie.

nie napisałem tego, ze jest niczym. a ten sylogizm nie do końca jest logiczny,ale nie o tym...
    po prostu nie widzę tu emocji. portret ma pokazywać jakiś fragment duszy portretowanej osoby. tu chyba tego zabraklo...
    Kobieta nie otworzyła się przed Tobą..., nie pokazała Ci siebie...
    stad moje okreslenie do dowodu...
    o, proszę! kolejny przykład...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów