Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Koszykówka i poczciwe śrubokręty..

Gwoli ścisłości fotka nr 3 była robiona af-sem..
    Bardzo proszę o KRYTYKĘ, szczególnie kadrów bo z problemów z WB aż za bardzo zdaję sobie sprawę, halogeny z sufitu na boisko, a zwykłe żarówki oświetlają wszystko pozostałe, no a przy suwakach to mi się mieni w oczach...
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

wojteh
    Gość

Domyślnie

po pierwsze zdjęcia na których nie widać zawodnika jego oczu - muszą być wyjątkowe by je pokazywać - tu nie są .... np. 5 i 6
    po drugie zdjęcie 4 i 8 podoba mi zamysł - ale kadrowałbym bardziej ciasno

podoba mi się nr. 2, 7 i 4(po ciasnym kadrowaniu)

Domyślnie

zdjęcia słabe... moim zdaniem
    warunki jakie były każdy widzi... ale zarówno nad kadrem jak i nad doborem sytuacji już panujesz Ty.

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    po pierwsze zdjęcia na których nie widać zawodnika jego oczu - muszą być wyjątkowe by je pokazywać - tu nie są .... np. 5 i 6
    wojtek serio serio? bo mi ciągle powtarzają że jak nie ma piłki to słabe zdjęcei i jak zawodnik jest ucięty...

pozdrawiam

Domyślnie

Napisał Wojteh:
    Dzięki, zapamiętam, brzmi logicznie.

Napisał kieplinek:
    zdjęcia słabe... moim zdaniem
    warunki jakie były każdy widzi... ale zarówno nad kadrem jak i nad doborem sytuacji już panujesz Ty.
    Nie tłumaczę się warunkami bo pewnie wielu z Was poradziłoby sobie bezbłędnie, natomiast co do kadru i doboru sytuacji - właśnie dlatego prosiłem o KRYTYKĘ (najlepiej konstruktywną choć tego nie napisałem..)

Napisła Wojteh:
    podoba mi się nr. 2, 7 i 4(po ciasnym kadrowaniu)
    7 i 4 już były mocno skadrowane (robione 50 z dość dużej odległości) i bałem się, że się wyłonią piksele, natomiast 2 jeszcze bardziej?
    Może być tak:

?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Nie tłumaczę się warunkami bo pewnie wielu z Was poradziłoby sobie bezbłędnie, natomiast co do kadru i doboru sytuacji - właśnie dlatego prosiłem o KRYTYKĘ (najlepiej konstruktywną choć tego nie napisałem..)
    źle mnie zrozumiałeś... warunki słabe były i tu akurat się nie czepiam... natomiast kadry są słabe, mało dynamiczne i mało ciekawe... dobór sytuacji jest zależny od miejsca w jakim się znajdujesz na parkiecie oraz obiektywu - to wszystko wpływa na to co mówiłem... to Ty panujesz i decydujesz robiąc zdjęcia)
    50tka to fatalny wybór na koszykówkę i strasznie ograniczający.
    Plus ewidentnie widać tu przypadkowość zdjęć.

O to mnie chodziło... konstruktywnie.

Domyślnie

Na 3. atakujący ładnie pozbywa się ze swojej odrogi obrońcy
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

napisał kieplinek:
    natomiast kadry są słabe, mało dynamiczne i mało ciekawe... dobór sytuacji jest zależny od miejsca w jakim się znajdujesz na parkiecie oraz obiektywu - to wszystko wpływa na to co mówiłem... to Ty panujesz i decydujesz robiąc zdjęcia)
    50tka to fatalny wybór na koszykówkę i strasznie ograniczający.
    Plus ewidentnie widać tu przypadkowość zdjęć.
    no i o to mi chodziło, dzięki!
    To fakt, że zdjęcia były dość przypadkowe, za linię końcową nie można było wejść (widać na zdjęciach, że nie ma tam miejsca), a ja zamiast chodzić po linii bocznej zadekowałem się w rogu..
    Co do 50; jak się nie ma co się lubi... no i zapas światła też nie do przecenienia. Wprawdzie mam 24-70, ale walniętego - tzw. okazyjny zakup, ale świadomy - niedługo odwiedzi serwis i będzie git.

pozdrawiam i dzięki za odwiedziny!
    może jeszcze ktoś coś mi doradzi w temacie koszykówka?

Domyślnie

napisał Le Sir:
    Na 3. atakujący ładnie pozbywa się ze swojej odrogi obrońcy
    dobrze, że wyskoczył; patrz gdzie obrońca celował kolanem..

Uprawnienia umieszczania postów