Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Untitled_014

Domyślnie

Po raz kolejny potwierdza się stare, pakistańskie przysłowie, że zdjęcie bez tytułu to jak człowiek bez imienia.

Technicznie fota jest dosyć dobra i gdyby dorobić ideologię zasugerowaną tytułem, np. "Pierwszy dzień lata" albo "Tęsknota"... może i "Pustka"... "Cisza"... byłoby to na prawdę fajne zdjęcie.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vespalock Zobacz posta
    Po raz kolejny potwierdza się stare, pakistańskie przysłowie, że zdjęcie bez tytułu to jak człowiek bez imienia.

Technicznie fota jest dosyć dobra i gdyby dorobić ideologię zasugerowaną tytułem, np. "Pierwszy dzień lata" albo "Tęsknota"... może i "Pustka"... "Cisza"... byłoby to na prawdę fajne zdjęcie.
    tytuł by sprawił by to było fajne zdjęcie?
    dziś się już dowiedziałem, że publikując zdjęcie tu na forum można dojść do wirtuozerii
    kilka opublikowałem więc już jest dobrze

teraz dodamy tytuł:
    "widok z balkonu na puste boisko tysiąclatki"

...czuję, że jestem bliski arcydzieła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusczyminus? Zobacz posta
    teraz dodamy tytuł:
    "widok z balkonu na puste boisko tysiąclatki"
    Jednak fota bez polotu.

Cytat Zamieszczone przez plusczyminus? Zobacz posta
    ...czuję, że jestem bliski arcydzieła.
    To chyba ciśnienie się zmienia
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Czy wszystko musi mieć zawsze cel, skutek i przyczynę ? Tak tylko pytam...
    Czy nie wystarczy to, że np odbiorcy to zdjęcie się może z czymś kojarzyć, luźno do czegoś nawiązywać...
    Światło grzecznie zapytał i nie widzę bezsensu tego pytania, każdy ma chyba (ja tak) motywację zrobienia fotki - więc gdyby autor odpowiedział normalnie nic by mu chyba nie ubyło

co do samego zdjęcia do mnie nie trafia ani obróbkowo , ani kadrowo - moze dgyby głebiej zastanowić się nad przekazem mozna się doszukiwać pustki samotnosci - ale przekaz powinien być widoczny od pierwszych chwil
    tak więc ja jestem na nie

napisał Calme
    Wiecie co im dłużej patrze tym więcej widać - serio - na chwilę obecną ta pustka na szkolnym boisku i bw dają mi atmosferę czegoś smutnego, przytłaczającego i tu mi staje przed oczami Biesłan....
    chyba to zbyt daleko idące porównanie, Biesłan to dla mnie chaos, anarchia, krzywda, ból a nie melancholia

pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów