Szukaj
Czy z everymanem się umówiłaś?Ładnie, mnie się podobają, aczkolwiek na tło bym pomarudził.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Modelka cudna. Bajzel jak na przypadkowej sesji na plenerzeNa pamiątkę a nie "artisticzne" foty
![]()
:*
To może przenieść do Ludzie - fotografia okolicznościowa i albumowa
No na 1/80 tak mam i to już nie pierwszy raz /:
One niby nie są wogue nie ostre... ale nie tak ostre jak bym chciala... może za mała przysłona, niewiem...też chętnie usłyszę dlaczego tak się dzieje?
A co do tego że zbliżone, no cóż mówiłam że nie mogłam się zdecydować....jednak każdy wybiera co innego...
...to by dopiero było gdyby zaczeły...
Dobrze że chociaż coś......Dzięki...
Dziękuję wszystkim bardzo za słów kilka![]()
1/80 dla obiektywu typu 85 mm jest czasem granicznym, przy którym robiłbym zdjęcia w ostateczności przy totalnym braku światła. Ze światłem nie było tragicznie.
Ja robiąc obok zdjęcia ustawiłem aparat na " A ", ustawiłem przysłonę i widziałem jaki aparat wyświetlił "swój" czas. Zakres iso musiałem wyciągnąć między 800, a 1000 i dostawałem czasy rzędu 1/160 - 1/200. Przy nieruchomej modelce to cieżko było zrobić nieostre zdjęcia. Nawet ostrość weszła tam, gdzie miała.
Acha, moja przysłona - f/2. Z tego co pamiętam mieliśmy identyczne zestawy body - obiektyw.
Przy takiej przysłonie trzeba bardzo uważać, żeby modelka nie kręciłą twarzą i nie trzymała jej pod kątem do obiektywu, bo wtedy jedno oko wypada nam z głębi ostrości i czasami średnio to wygląda, szczególnie, kiedy nie jest to zamierzony efekt ( się człowiek wścieka, że fajne zdjęcie, ale nie jest takie jakie by się chciało, żeby było).
Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.
zawodowyfotograf.pl
Może to moje mylne wrażenie, ale wydaje mi się, że foty są poruszone (lub nie ostre), w szczególności 1,3 i 4. Patrząc w exifa przy 1/80 powinno być ok, a nie jest. Może ktoś mądrzejszy ode mnie coś poradzi, bo mnie jest ciężko.
Poza tym fotki są do siebie bardzo zbliżone, jeżeli chodzi o pozę modelki. Myślę, że dałbym jakieś urozmaicenie.
Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.
zawodowyfotograf.pl
4 rewelacja
tylko 4
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Modelka bardzo dużo dodaje uroku tym fotografią, ale tło trochę psuje odbiór
Skontaktuj się z nami