Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Monika, Iza i Zuza - Borowo-plenerowo, czyli kobieta na sianie

Część chłopaków już wrzuciła foty, to teraz kolej na mnie.

Generalnie wiem, że gdyby fotograf był inny, kadr był inny, światło było inne, modelki były inne to byłyby to rewelacyjne zdjęcia , ale jest tak jak poniżej . Zezwalam na kopanie, bicie, maltretowanie, plucie i inne akty wandalizmu i wyżycia się, ale tak, żeby nie bolało i żebym wyszedł z tego cało

1. Monika

2. Monika

3. Monika

4. Monika

5. Iza

6. I taki bonus, nie plenerowy - Zuza
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

Generalnie wiem, że gdyby fotograf był inny, kadr był inny, światło było inne, modelki były inne to byłyby to rewelacyjne zdjęcia(...)
    Co ty chcesz od modelek?

Domyślnie

Monika super pozostałe troszkę mniej

wdać że dziewczyna się stara a nie tylko stoi i czeka aż naciśniesz i jest to pokazane że się coś działo

Domyślnie

trójeczka super
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

dobra robota

set moniki naj

Domyślnie

Trzecia i czwarta Monika - świetne.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Aparat swoja nazwa pokazuje, ze ja nie mam prawa podskakakiwac Wam oczywiscie nie odbierz tego zle.
    Wedlug mojej opinii, a kazdy ma inne (wedlug wlasnych upodoban) w pierwszych zdjeciach nie pasuje winieta, nie moge okreslic czemu, ale jakos mi nie lezy.
    w 6. chyba bawiles sie oczami i troche jest to przesadzone. A jak nie to ja mam nie wporzadku cos ze wzrokiem.
    3 i 4 bardzo mi sie podobaja, nic dodac nic ujac (pamietaj ze amator
    5. fotografia bardzo ladna, choc staralbym sie doswietlic jej twarz po jej prawej stronie. choc jest to zdjecie w stajni, wiec swiatlo wpada tylko przez okno i tego musimy sie trzymac

Domyślnie

Cóż, aparat jest tylko narzędziem, które ma pomagać w uzyskiwaniu pewnych, zamierzonych (lub przypadkowych) efektów. To jakim narzędziem robimy nie ma (lub raczej nie powinno) mieć większego wpływu na końcową opinię.

Gust każdy ma indywidualny, więc każdemu będzie co innego pasować. Generalnie obróbka z winietą mnie osobiście bardziej podpasowała. Wyłoniła modelkę z tła nadając jej lekkiej poświaty. Tak miało być.

Na 6 nie robiłem nic poza konwersją do BW oraz podkręceniem, kontrastu, jasności oraz partii jasnych i ciemnych.

Co do 5, to na początku zamysł był taki, żeby odciąć jasność od ciemności, ale niestety fota jakoś nie gadała. Generalnie ciemno tam było jak sto pięćdziesiąt. To okno też Bóg wie jakiego światła nie dawało, a niestety D200 w takich warunkach "nie lubi" pracować. Możliwe, że gdyby ją doświetlić z prawej strony to by się to Dżinsowe body wyłoniło z ciemności i dostępne byłyby szczegóły z tej strony, ale boje się, że fotka straciłaby na klimacie, a o to mi głównie chodziło.

A Ty myślałeś, że ja to jakiś pro i zawodowiec? Urodziłem się amatorem i zapewne umrę jako amator, tylko, że z większym doświadczeniem
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

nie mowie ze amatorem, ani pro amaroem ani nawet pro, popsrostu mnie na tkie cos jeszcze nie stac, gdyz mic cos takiego trzeba troche piniadza tez miec swojego

Domyślnie

podoba się
    wydaje się tylko na 1 i 2 trochę brak staranności w wysłanianiu,

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów