Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sandra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaziel Zobacz posta
    Modelka cudna. Bajzel jak na przypadkowej sesji na plenerze Na pamiątkę a nie "artisticzne" foty :*
    To może przenieść do Ludzie - fotografia okolicznościowa i albumowa

Cytat Zamieszczone przez kondeusz Zobacz posta
    Może to moje mylne wrażenie, ale wydaje mi się, że foty są poruszone (lub nie ostre), w szczególności 1,3 i 4. Patrząc w exifa przy 1/80 powinno być ok, a nie jest. Może ktoś mądrzejszy ode mnie coś poradzi, bo mnie jest ciężko.

Poza tym fotki są do siebie bardzo zbliżone, jeżeli chodzi o pozę modelki. Myślę, że dałbym jakieś urozmaicenie.
    No na 1/80 tak mam i to już nie pierwszy raz /:
    One niby nie są wogue nie ostre... ale nie tak ostre jak bym chciala... może za mała przysłona, niewiem...też chętnie usłyszę dlaczego tak się dzieje?

A co do tego że zbliżone, no cóż mówiłam że nie mogłam się zdecydować....jednak każdy wybiera co innego...

Cytat Zamieszczone przez everyman Zobacz posta
    Nie gadają do mnie te foty...
    ...to by dopiero było gdyby zaczeły...

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    Ja tam tla nie widze ale to zasluga modelki, he he he.
    Kolorystyka cudna !!
    Dobrze że chociaż coś......Dzięki...

Dziękuję wszystkim bardzo za słów kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinaga Zobacz posta
    No na 1/80 tak mam i to już nie pierwszy raz /:
    One niby nie są wogue nie ostre... ale nie tak ostre jak bym chciala... może za mała przysłona, niewiem...też chętnie usłyszę dlaczego tak się dzieje?

A co do tego że zbliżone, no cóż mówiłam że nie mogłam się zdecydować....jednak każdy wybiera co innego...
    1/80 dla obiektywu typu 85 mm jest czasem granicznym, przy którym robiłbym zdjęcia w ostateczności przy totalnym braku światła. Ze światłem nie było tragicznie.

Ja robiąc obok zdjęcia ustawiłem aparat na " A ", ustawiłem przysłonę i widziałem jaki aparat wyświetlił "swój" czas. Zakres iso musiałem wyciągnąć między 800, a 1000 i dostawałem czasy rzędu 1/160 - 1/200. Przy nieruchomej modelce to cieżko było zrobić nieostre zdjęcia. Nawet ostrość weszła tam, gdzie miała.

Acha, moja przysłona - f/2. Z tego co pamiętam mieliśmy identyczne zestawy body - obiektyw.

Przy takiej przysłonie trzeba bardzo uważać, żeby modelka nie kręciłą twarzą i nie trzymała jej pod kątem do obiektywu, bo wtedy jedno oko wypada nam z głębi ostrości i czasami średnio to wygląda, szczególnie, kiedy nie jest to zamierzony efekt ( się człowiek wścieka, że fajne zdjęcie, ale nie jest takie jakie by się chciało, żeby było).
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

mi tez 4 najbardziej sie podoba ...
    D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
    http://www.fotolens.pl

Domyślnie

Trójka za najspokojniejsze tło i czwórka za całokształt - pozostałe albo lekko nieostre, albo dziwne cięcia, no i bałagan w tle. Ale modelka rewelacja
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

zgadza sie 4 super by była gdyby nie ostrość a raczej jej brak

Domyślnie

Nie moge obiektywnie ocenić tych zdjęć ze względu na modelkę, bogini normalnie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów