Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

No tak- ustawiłem 8000 na dłuższym boku i też "zadziałało"

Ale nie o interpolowanie w programie graficznym mi szło...Efekt uzyskiwany z S7raw zdaje się ciekawszy... Bez zadanej interpolacji Lightroom tworzy mi z rawa pliki 2036x3043, gubiąc gdzieś z rozdzielczości to co kamera "daje w standardzie"...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k
    No tak- ustawiłem 8000 na dłuższym boku i też "zadziałało"

Ale nie o interpolowanie w programie graficznym mi szło...Efekt uzyskiwany z S7raw zdaje się ciekawszy... Bez zadanej interpolacji Lightroom tworzy mi z rawa pliki 2036x3043, gubiąc gdzieś z rozdzielczości to co kamera "daje w standardzie"...
    Rozdzielczość 4256x2848 jest w S3pro niestety interpolowana - aparat ma matryce 6,3 mln - 3024x2016 pikseli. Lightroom nic tu nie gubi. S7raw czy HU HS-V2 rownież dokonuja interpolacji, aby uzyskać rozdzielczość 4256x2848 pikseli.
    "Ukośny" uklad pikseli na matrycy pozwala na bardzo dobrą interpolację do rozdzielczości dwukrotnie wyższej od prawdziwej.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

WŁAŚNIE-tę interpolację z kamery oceniam wyżej, niż z programów graficznych...
    choć dostrzegam ŁATWOŚĆ interpolowania zdjęć z Fuji ...
    Marek

Zakon Fuji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Systemy operacyjne Windows, programy Microsoft Office, Nero itd. rowniez do niektorych wyrobów dodawane są za darmo. Czy wobec tego ich nielegalne kopiowanie to takze nie jest piractwo.
    Niedźwiedź, wstydź sie takie rzeczy pisać.
    Robimy ankietę.Czy jest ktoś kto nigdy nie skopiował żadnego programu bądz płyty audio???Tylko z ręką na sercu.Smurf-Ty jako pierwszy

Cytat Zamieszczone przez JK
    Rozumiem , że już odinstalowałeś i wyrzuciłeś.
    BARDZO DOBRE

Domyślnie

moje uzywanie HU jest zapewne nie grozne , wiem ze nie moralne ale nie szkodliwe jak bym zarabial na fotografii natychmiast bym kupil , ale nie zarabiam a fuji nie dalo alternatywy do rawow dla amatorow
    (chyba ze flaszka za zdjecia slubne to juz zarobek )

[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 10:47 am ]
    anwas, ja zaczynalem na PC jak nie bylo gdzie dyskietek kupic wiec rozumiesz jestem grzesznikiem komputerowym od urodzenia
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    anwas, ja zaczynalem na PC jak nie bylo gdzie dyskietek kupic wiec rozumiesz jestem grzesznikiem komputerowym od urodzenia
    Oby tylko komputerowym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    moje uzywanie HU jest zapewne nie grozne , wiem ze nie moralne ale nie szkodliwe jak bym zarabial na fotografii natychmiast bym kupil , ale nie zarabiam a fuji nie dalo alternatywy do rawow dla amatorow
    Alternatywa jest - Fuji FinePixViewer (co prawda bez dodatkowych opcji - ustawienia proponowane przez aparat, ale potem tiffa mozna swobodnie obrabiać) lub s7raw
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów