Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek
    JA z niego tez bylem zadowolony, dopoki mi Niedzwiedz nie narobil smaka, ze to ustrojstwo od fuji czysci genialnie szum nawet na 1600.
    Niestety czyści również detale.

[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    no tak bez d-range to ja w PS obrabiam , a HU ze nie daja to oszustwo w USA daja za darmo tylko nam kaza placic wiec poprosilem osiałka (po angielsku) i mi przyniosl)
    Cytat Zamieszczone przez FacetFS3pro
    Dzięki. Pobawię się z tym s7raw, a jak będę w kafeji, to pomęczę osiołka. Tepsa niestety raczy mnie jedynie modemem ;-(
    Przeciez to zwykłe piractwo.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

E tam zaraz piractwo...

Domyślnie

Smurf, w usa daja za darmo ! ja nie czuje sie gorszy niz zwykly uzytkownik w usa i nielubie nie sprawiedliwosci wiec sie buntuje . w tym wypadku takie piractwo popieram
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Próbowałem te rawy otwierać w Lightroomie-niestety, otwierały się w rozdzielczości ok. 2000x3000 pxeli Może coś żle w konfiguracji programu mam-ale pewnie raczej on "widzi" tylko jeden rodzaj pikseli... Podobno w HU Fuji jest możliwość "dodawania oddziaływania" pikseli? Może w Lightroomie też-w końcu to "cyfrowa ciemnia" ma być
    Napisze może ktoś więcej w tem temacie???

ps.s7raw też mi się podoba- ale ja w zasadzie na jpg działam, rozeznanie więc słabe...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

W USA programu nie daja za darmo, ale maja wkalkulowany w cenę aparatu, a to ze oni maja inne obciazenia podatkowe powoduje, że maja inne ceny na rożne towary - popatrz np na ceny wszelkiej elektroniki, samochodow czy np. benzyny.
    Napiszę jeszcze raz nielegalne ściaganie czy kopiowanie programow od innych jest to PIRACTWO.
    Kupujac aparat w okreslonym miejscu za określona kwote zaakceptowałeś warunki sprzedaży.
    Trzeba bylo kupić w USA, mialbyś może program HU-HSV2, za to nie mialbyś gwarancji w Europie, i zaplacilbyś niemale koszty transportu oraz cło i Vat.
    Systemy operacyjne Windows, programy Microsoft Office, Nero itd. rowniez do niektorych wyrobów dodawane są za darmo. Czy wobec tego ich nielegalne kopiowanie to takze nie jest piractwo.
    Niedźwiedź, wstydź sie takie rzeczy pisać.

Poza tym wcale nieprawdą jest ze w USA daja program HU-HS V2 do zakupionego S3pro za darmo:
    oferta BHphotovideo na S3 pro bez programu HU- http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...#goto_itemInfo
    oferta BHphotovideo na S3 pro z programem HU-HS V2 - http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...#goto_itemInfo
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

wstyd mi
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Rozumiem , że już odinstalowałeś i wyrzuciłeś.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k
    Próbowałem te rawy otwierać w Lightroomie-niestety, otwierały się w rozdzielczości ok. 2000x3000 pxeli Może coś żle w konfiguracji programu mam-ale pewnie raczej on "widzi" tylko jeden rodzaj pikseli... Podobno w HU Fuji jest możliwość "dodawania oddziaływania" pikseli? Może w Lightroomie też-w końcu to "cyfrowa ciemnia" ma być
    Napisze może ktoś więcej w tem temacie???

ps.s7raw też mi się podoba- ale ja w zasadzie na jpg działam, rozeznanie więc słabe...
    Rozdzielczość aparatu Fuji S3 pro wynosi 3024x2016 pikseli ( w PS CS2 3043x2036) i tyle powinien pokazywac program graficzny. W opcjach programów - zarówno firmowego HU HS-V2 jak i S7raw , Photoshopa CS2 czy Lightrooma jest mozliwość ustawienia innych rozdzielczości , przy czym np PS CS2 rozdzielczość wlaściwa czyli 3043x2036 nie jest dodatkowo oznaczana, rozdzielczość 4256x2848 oznaczana jest dodatkowo gwiazdką jako "polecaną" przez producenta , pozostałe oznaczane sa znakami + lub -.
    Photoshop CS2 uwzględnia obydwa rodzaje pikseli, ale robi to według algorytmów programistów firmy Adobe, czesto nawet lepiej niż domyślne ustawienia programu HU HS-V2.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurf-dzięki za info...Zaraz będe męczył Lightrooma by te ustawienia odszukać- chyba że podpowiesz Na Photoshopa CS2 niestety mnie nie stać

Pozdrawiam
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

fotomarek k, otwierasz okno file/export , zaznaczasz okienko "constrain size" i wpisujesz odpowiedni rozmiar zdjęcia (w zasadzie wystarczy w obu okienkach rozmiaru wpisać wymiar dłuższego boku kadru).
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów