Niestety czyści również detale.Zamieszczone przez marusek
[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 ]
Zamieszczone przez Niedzwiedz
Przeciez to zwykłe piractwo.Zamieszczone przez FacetFS3pro
Szukaj
Niestety czyści również detale.Zamieszczone przez marusek
[ Dodano: Pon 04 Wrz, 2006 ]
Zamieszczone przez Niedzwiedz
Przeciez to zwykłe piractwo.Zamieszczone przez FacetFS3pro
Pozdrawiam:
Andrzej
E tam zaraz piractwo...
Smurf, w usa daja za darmo ! ja nie czuje sie gorszy niz zwykly uzytkownik w usa i nielubie nie sprawiedliwosci wiec sie buntuje . w tym wypadku takie piractwo popieram
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Próbowałem te rawy otwierać w Lightroomie-niestety, otwierały się w rozdzielczości ok. 2000x3000 pxeli![]()
Może coś żle w konfiguracji programu mam-ale pewnie raczej on "widzi" tylko jeden rodzaj pikseli... Podobno w HU Fuji jest możliwość "dodawania oddziaływania" pikseli? Może w Lightroomie też-w końcu to "cyfrowa ciemnia" ma być
![]()
Napisze może ktoś więcej w tem temacie???
ps.s7raw też mi się podoba- ale ja w zasadzie na jpg działam, rozeznanie więc słabe...
Marek
Zakon Fuji
W USA programu nie daja za darmo, ale maja wkalkulowany w cenę aparatu, a to ze oni maja inne obciazenia podatkowe powoduje, że maja inne ceny na rożne towary - popatrz np na ceny wszelkiej elektroniki, samochodow czy np. benzyny.
Napiszę jeszcze raz nielegalne ściaganie czy kopiowanie programow od innych jest to PIRACTWO.
Kupujac aparat w okreslonym miejscu za określona kwote zaakceptowałeś warunki sprzedaży.
Trzeba bylo kupić w USA, mialbyś może program HU-HSV2, za to nie mialbyś gwarancji w Europie, i zaplacilbyś niemale koszty transportu oraz cło i Vat.
Systemy operacyjne Windows, programy Microsoft Office, Nero itd. rowniez do niektorych wyrobów dodawane są za darmo. Czy wobec tego ich nielegalne kopiowanie to takze nie jest piractwo.
Niedźwiedź, wstydź sie takie rzeczy pisać.
Poza tym wcale nieprawdą jest ze w USA daja program HU-HS V2 do zakupionego S3pro za darmo:
oferta BHphotovideo na S3 pro bez programu HU- http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...#goto_itemInfo
oferta BHphotovideo na S3 pro z programem HU-HS V2 - http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...#goto_itemInfo
Pozdrawiam:
Andrzej
wstyd mi![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Rozumiem , że już odinstalowałeś i wyrzuciłeś.![]()
![]()
Jacek
Rozdzielczość aparatu Fuji S3 pro wynosi 3024x2016 pikseli ( w PS CS2 3043x2036) i tyle powinien pokazywac program graficzny. W opcjach programów - zarówno firmowego HU HS-V2 jak i S7raw , Photoshopa CS2 czy Lightrooma jest mozliwość ustawienia innych rozdzielczości , przy czym np PS CS2 rozdzielczość wlaściwa czyli 3043x2036 nie jest dodatkowo oznaczana, rozdzielczość 4256x2848 oznaczana jest dodatkowo gwiazdką jako "polecaną" przez producenta , pozostałe oznaczane sa znakami + lub -.Zamieszczone przez fotomarek_k
Photoshop CS2 uwzględnia obydwa rodzaje pikseli, ale robi to według algorytmów programistów firmy Adobe, czesto nawet lepiej niż domyślne ustawienia programu HU HS-V2.
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf-dzięki za info...Zaraz będe męczył Lightrooma by te ustawienia odszukać- chyba że podpowiesz![]()
Na Photoshopa CS2 niestety mnie nie stać
![]()
![]()
Pozdrawiam
Marek
Zakon Fuji
fotomarek k, otwierasz okno file/export , zaznaczasz okienko "constrain size" i wpisujesz odpowiedni rozmiar zdjęcia (w zasadzie wystarczy w obu okienkach rozmiaru wpisać wymiar dłuższego boku kadru).
Pozdrawiam:
Andrzej
Skontaktuj się z nami