Tak się jakoś złożyło, że w kartonie nie mam ichniego utylyty (Hyper-Utility Software HS-V2) do obróbki rawów... ;( Sama zamiana na tiff, to trochę za mało. Co mam biedny zrobić???
Z góry dzięki!
Szukaj
Tak się jakoś złożyło, że w kartonie nie mam ichniego utylyty (Hyper-Utility Software HS-V2) do obróbki rawów... ;( Sama zamiana na tiff, to trochę za mało. Co mam biedny zrobić???
Z góry dzięki!
No nie stety w Europie nie wszedzie daja. W Stanach nalezy do pakietu.
Zostaje darmowy s7RAW
http://www.geocities.co.jp/SiliconVa...919/s7raw.html
no albo zanabycie![]()
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
no tak bez d-range to ja w PS obrabiam , a HU ze nie daja to oszustwo w USA daja za darmo tylko nam kaza placic wiec poprosilem osiałka (po angielsku) i mi przyniosl)
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Dzięki. Pobawię się z tym s7raw, a jak będę w kafeji, to pomęczę osiołka. Tepsa niestety raczy mnie jedynie modemem ;-(
Pozdr
Facet
[ Dodano: Czw 31 Sie, 2006 ]
Wypróbowałem już s7raw i na szybko jestem zadowolony - dzieki!Zamieszczone przez marusek
Pozdrawiam
Facet
N90sPS610FFPS3ProMentor <- niezły koktayl
JA z niego tez bylem zadowolony, dopoki mi Niedzwiedz nie narobil smaka, ze to ustrojstwo od fuji czysci genialnie szum nawet na 1600. Ze roznica do s7Raw jest znaczna itd.
No i teraz juz wiem, ze warto za HS-V2 pochodzic
radosci z S3![]()
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
A dzięki, na razie jestem w siódmym niebieZamieszczone przez marusek
Znałem "wady" aparatu jeszcze przed zakupem, ale nie rozczarowały mnie jego zalety. Wiem, że dobrze trafiłem, choć już miałem zamówione D80.
Domyślam się, że HS-V2 jest lepsze od tego darmowego softu, ale na początek i tak mi odpowiada. Chciałem poszerzyć pytanie o program do obsługi S3 z komputera, ale jednak poczekam na HS-v2
Pozdrawiam
Paweł
HU jest dobre do d-range i jakby innego przetworzenia szumow potem tiff i PS CS wiem ze to lipne czasem tesknie do NC ale co zrobic![]()
dlatego ja robie w JPEG-ui nie cierpie
![]()
"taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk
shakk, jest to dobra sprawa z Jpg do czasu kiedy masz czas pomyslec o prawidlowym naswietleniu jednak czasem np brak swiatla zmusza mnie do korygowania -1 i wyciagania z Raf ale to moje patenty
Właśnie. Miałem przepalone zdjęcie - pstrykałem z lampą SB 28 na 1600 zaraz po wyjęciu z pudełka. Prawie poszło do śmietnika, ale ten programik załatwił sprawę na medal. Muszę powiedzieć, że byłem pod dużym wrażeniem. S3pro naświetla na tyle dobrze sama, że praktycznie nie muszę korygować ev w aparacie. W razie potrzeby na rawie mogę zrobić praktycznie idealną korekcję. Do tego możliwość wyboru przestrzeni kolorów (parę razy już użyłem) i korekcja ustawień WB. S3 ma trochę upierdliwie rozwiązaną zmianę trybu WB i tutaj raw też załatwia sprawę. Gdyby jeszcze korygował poruszone zdjęciaZamieszczone przez Niedzwiedz
i iso...
Pozdr
Facet
N90sPS610FFPS3ProMentor <- niezły koktayl
Skontaktuj się z nami