Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie widows spuchł :)

Tak wiem, ze może na forum komputerowym by zapytać, ale tam ludzie nie używają LR 2.0 i PS CS.
    5 dni temu postawiłem system od nowa. D3 dni fajnie na dysku C 4,5 GB zajete
    Załadowałem sobie po 3 dniach w bibliotekę LRa ze 2tys zdjęć - same rawy z D300 i D700 po ok 17-18MB każdy.
    Patrze na dysk C spuchł do 7,6 GB. No dobra szukam co to spowodowało. LG ma swój katalog tworzony domyślnie w moich obrazach jest tego raptem 350MB tylko. System 1,8 GB, program fajls 0,9 GB, dokumentsetings 1,4 GB jakieś pierdołki i razem wychodzi 4,5 GB co mi zajmuje bez mojej wiedzy na partycji C ponad 3 GB przestrzeni !
    Pomóżcie bo mnie krew zaleje
    ps
    System to XP pro
    aaaaaa znalazłem właśnie ukryte prawie 1 GB folder utworzony caschowy przez PS CS z jakimiś plikami wszystkie identycznie się nazywają. Co zajmuje ponad 2,6 GB !!!!!
    Można to wywalić ? 128 sztuk identycznych plików w tym folderze.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-04-2009 o 14:00

Domyślnie

XP czy Vista? Vista jest znana z tego, że rośnie w oczach ;/

Aha, lightroom tworzy miniatury zdjęć, które sporo zajmują...

Domyślnie

Jak Vista to wyłącz indeksowanie plików we właściwościach dysku. Od czasu do czasu pasuje usunąć punkty przywracania.

Domyślnie

i wylacz aktualizacje w viscie bo mi zawalilo dysk 180GB w kilka tygodni, porazka
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

kolega napisal o XP
    CS ma to do siebie, ze tworzy kopie plikow, ktore obrabiasz. smialo mozesz to usunac. miaem bardzo podobny problem, ale przy viscie. kilka razy w tygodniu musialem oprozniac katalog CS'a. czasami wyskakiwala informacja o braku miejsca na dysku...ale to jak obrabialem TIFF'a bardzo duzego

Domyślnie

Jutro schudnie.

Domyślnie

robin102 a sprawdzałeś System Volume Information. Jest on w drzewie na C:
    Tam system sobie coś zapisuje jakiś backup.
    Standardowo nie użytkownik nie ma tam dostępu i trzeba poszukać w necie jak ten dostęp ustanowić.
    Zwykle jest tam kilka, kilkanaście plików różnej wielkości i większość z nich można spokojnie usunąć. Ale najpierw poczytaj o tym byś większych kłopotów sobie nie narobił.
    Ja dziś sprawdziłem i mam tam 329 MB .

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 01-04-2009 o 14:47 Powód: ortografia
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

W opcjach Photoshopa określasz wielkość maksymalną tego katalogu, to takie tymczasowe pliki robocze
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Podajcie sciezke, jak mozecie, to sprawdze u siebie...

Nie ma czegos takiego jak widows
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Zainstaluj sobie np. Odkurzacza, przejedź "C" standardowymi ustawieniami i wszystko co zbędne będziesz miał z głowy.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów