Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ja dbam o SO-xp na komputerze jak o optykę . Od dawna używam CCclanera, regclenera, odkurzacza i wywalam co się mnoży nie potrzebnego, defragmentuje rejestr i wywalam zbędne wpisy, wszystko ostrożnie. Minimum raz na tydzień sprzątam i defragmentator diskeper zapuszczam. U mnie system zawsze staruje tyle samo czasu przy pierwszym uruchomieniu jak i po roku używania. Na poprzednim SO -XP który chodził rok nie zwróciłem uwagi na wielkość miejsca zajętego na C, teraz jakoś zwróciłem zwłaszcza, że po paru dniach zjadło go tak dużo. Gdzie w PS ustawia się ten folder casche ? Jak trafić do kopi przywracania systemu i wywalic kilka jeśli jest ich wiecej niż ostatnia ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-04-2009 o 17:10

Domyślnie

możesz sprawdzić jeszcze plik wymiany, tak zwany SWAP.
    Panel Sterowania -> System -> Wydajność -> Zaawansowane->Pamięć Wirtualna

pozdrawiam

Domyślnie

Robin cache, nie casche W PS pewnie jak wejdziesz w opcje programu, a w punktu przywracania systemu to start->programy->akcesoria->narzędzia systemowe->przywracanie systemu (lecę z pamięci, ale to chyba tak wygląda)
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mrozu Zobacz posta
    możesz sprawdzić jeszcze plik wymiany, tak zwany SWAP.
    Panel Sterowania -> System -> Wydajność -> Zaawansowane->Pamięć Wirtualna

pozdrawiam
    i tu ustawiamy jedną stała jako minimum i max - jak masz sporo RAMu (ponad 2GB)- to absolutnie wystarczy tu stała wartosc 1024

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    i wylacz aktualizacje w viscie bo mi zawalilo dysk 180GB w kilka tygodni, porazka
    to chyba prima -aprylis mam Viste i aktualizacje - nie przekracza 14 GB z kilkoma aplikacjami od grudnia.

Domyślnie

jeżeli to laptop i masz oprogramowanie producenta do zarządzania komputerem to sprawdź czy któryś z programów np Zarządzanie i odzyskiwanie danych - nie beckupuje plików.

Miałem podobny przypadek z IBM, przeszukałem cały dysk twardy i nic - okazało się że oprogramowanie ThinkVanatage robiło sobie kopie zapasowe plików. Skasowałem beckup-y i wyłączyłem automatyczne zarządzanie danymi przez program producenta.

Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie to komputer stacjonarny. W bibliotece LR2.0 ma 1000sztuk rawów. Czy to możliwe, że gdzieś zaszyło sie coś od LR na dysku C. Kurde, a może wywalę bibliotekę
    Jak się dobrać do kopi przywracania systemu i zostawić tylko jedną ostatnią ?

edyt
    Wykasowałem 1000 rawów z bibioteki LRa, i zajęcie dysku C zmniejszyło się o prawie 1 GB !,
    dobra dobra, ale co jeszcze zajmuje bez mojej wiedzy i zgody 2 GB
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 02-04-2009 o 13:20

Domyślnie

robin102 a patrzyłeś na folder System Volume Information, o którym pisałem?
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

z tego co pamiętam to LR ma opcję automatycznego beckup-u. Sprawdzałeś może w opcjach czy przypadkiem nie jest włączona?

Ewentualnie sprawdziłbym jeszcze to co napisali koledzy wcześniej ---->start--->programs--->accessories---->system restore lub beckup (niestety nie mam polskiej wersji XP)

to co przyszło mi jeszcze do głowy - jeżeli masz antywirus NORTON to sprawdź czy nie masz przypadkiem włączonej opcji - Ochrona kosza przez Nortona (Norton Protected Recycle Bin)

Rozumiem że Temp już sprawdzałeś i czyściłeś (te w Documents and Settings) też ?
    Ostatnio edytowane przez winterfresh74 ; 02-04-2009 o 14:55

Domyślnie

Możesz jeszcze wywalić katalog z Windows/system32/dllcache zajmuje on prawie 0,5G a tak na prawdę nie jest on bardzo potrzebny jeśli masz płytkę z WinXP. Podobno to samo tyczy się z DriverCache, ale tego już nie sprawdzałem. To są oczywiście standardowe pliki Windows i nie mają żadnego związku z programami graficznymi (to tak żeby była jasność)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów