Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie widows spuchł :)

Tak wiem, ze może na forum komputerowym by zapytać, ale tam ludzie nie używają LR 2.0 i PS CS.
    5 dni temu postawiłem system od nowa. D3 dni fajnie na dysku C 4,5 GB zajete
    Załadowałem sobie po 3 dniach w bibliotekę LRa ze 2tys zdjęć - same rawy z D300 i D700 po ok 17-18MB każdy.
    Patrze na dysk C spuchł do 7,6 GB. No dobra szukam co to spowodowało. LG ma swój katalog tworzony domyślnie w moich obrazach jest tego raptem 350MB tylko. System 1,8 GB, program fajls 0,9 GB, dokumentsetings 1,4 GB jakieś pierdołki i razem wychodzi 4,5 GB co mi zajmuje bez mojej wiedzy na partycji C ponad 3 GB przestrzeni !
    Pomóżcie bo mnie krew zaleje
    ps
    System to XP pro
    aaaaaa znalazłem właśnie ukryte prawie 1 GB folder utworzony caschowy przez PS CS z jakimiś plikami wszystkie identycznie się nazywają. Co zajmuje ponad 2,6 GB !!!!!
    Można to wywalić ? 128 sztuk identycznych plików w tym folderze.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-04-2009 o 14:00

Domyślnie

XP czy Vista? Vista jest znana z tego, że rośnie w oczach ;/

Aha, lightroom tworzy miniatury zdjęć, które sporo zajmują...

Domyślnie

Jak Vista to wyłącz indeksowanie plików we właściwościach dysku. Od czasu do czasu pasuje usunąć punkty przywracania.

Domyślnie

i wylacz aktualizacje w viscie bo mi zawalilo dysk 180GB w kilka tygodni, porazka
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

robin102 a sprawdzałeś System Volume Information. Jest on w drzewie na C:
    Tam system sobie coś zapisuje jakiś backup.
    Standardowo nie użytkownik nie ma tam dostępu i trzeba poszukać w necie jak ten dostęp ustanowić.
    Zwykle jest tam kilka, kilkanaście plików różnej wielkości i większość z nich można spokojnie usunąć. Ale najpierw poczytaj o tym byś większych kłopotów sobie nie narobił.
    Ja dziś sprawdziłem i mam tam 329 MB .

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 01-04-2009 o 14:47 Powód: ortografia
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    i wylacz aktualizacje w viscie bo mi zawalilo dysk 180GB w kilka tygodni, porazka
    to chyba prima -aprylis mam Viste i aktualizacje - nie przekracza 14 GB z kilkoma aplikacjami od grudnia.

Domyślnie

jeżeli to laptop i masz oprogramowanie producenta do zarządzania komputerem to sprawdź czy któryś z programów np Zarządzanie i odzyskiwanie danych - nie beckupuje plików.

Miałem podobny przypadek z IBM, przeszukałem cały dysk twardy i nic - okazało się że oprogramowanie ThinkVanatage robiło sobie kopie zapasowe plików. Skasowałem beckup-y i wyłączyłem automatyczne zarządzanie danymi przez program producenta.

Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie to komputer stacjonarny. W bibliotece LR2.0 ma 1000sztuk rawów. Czy to możliwe, że gdzieś zaszyło sie coś od LR na dysku C. Kurde, a może wywalę bibliotekę
    Jak się dobrać do kopi przywracania systemu i zostawić tylko jedną ostatnią ?

edyt
    Wykasowałem 1000 rawów z bibioteki LRa, i zajęcie dysku C zmniejszyło się o prawie 1 GB !,
    dobra dobra, ale co jeszcze zajmuje bez mojej wiedzy i zgody 2 GB
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 02-04-2009 o 13:20

Domyślnie

kolega napisal o XP
    CS ma to do siebie, ze tworzy kopie plikow, ktore obrabiasz. smialo mozesz to usunac. miaem bardzo podobny problem, ale przy viscie. kilka razy w tygodniu musialem oprozniac katalog CS'a. czasami wyskakiwala informacja o braku miejsca na dysku...ale to jak obrabialem TIFF'a bardzo duzego

Domyślnie

Jutro schudnie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów